Ο George RR Martin δεν θα τελειώσει ποτέ τα βιβλία – Ετοιμάζει θεατρικό Game of Thrones

Roxx |
Ο George RR Martin δεν θα τελειώσει ποτέ τα βιβλία – Ετοιμάζει θεατρικό Game of Thrones - Roxx.gr

Αυτή είναι η δεύτερη είδηση μέσα σε μερικές ημέρες, που μας κάνει πλέον βέβαιους, ότι δεν υπάρχει περίπτωση ο George RR Martin να ολοκληρώσει τα βιβλία του A Song of Ice and Fire. Η πρώτη ήταν η τεράστια συμφωνία  -που ξεπερνάει τα 50 εκατομμύρια δολάρια- με το HBO για να αναπτύξει περιεχόμενο για την επόμενη πενταετία και η δεύτερη έρχεται με αποκλειστικό δημοσίευμα του Hollywood Reporter που αποκαλύπτει ότι ετοιμάζεται θεατρικό για τον κόσμο του Game of Thrones.

O Martin έχει την επιμέλεια της ιστορίας και συνεργάζεται με τον βραβευμένο για τη δουλειά του στο 1984, Duncan MacMillan και τον σκηνοθέτη Dominic Cooke. O στόχος είναι το θεατρικό να είναι έτοιμο το 2023 και να ανέβει σε Brodway, West End και Αυστραλία.

Πάμε τώρα στο ζουμί της υπόθεσης. Το θεατρικό θα ρίξει περισσότερο φως σε μία θρυλική στιγμή από το σύμπαν του Martin. Το σπουδαίο τουρνουά του Χάρενχαλ που πραγματοποιήθηκε 16 χρόνια πριν από τα γεγονότα του πρώτου βιβλίου.

Σε αυτό δίνουν το παρών πολλοί χαρακτήρες του Game of Thrones, όπως ο Ned Stark,η αδελφή του Lyanna, ο Jaime Lannister, ο Robert Baratheon, ο Rhaegar Targaryen, ο Oberyn Martell και ο Ser Barristan Selmy.

Στο τέλος του τουρνουά, ο Rhaegar βροντοφωνάζει την αγάπη του για τη Lyanna γεγονός που οδηγεί στην επανάσταση του Robert Baratheon, τον μεγάλο πόλεμο και την ήττα των Ταργκάρυεν.

«Οι σπόροι του πολέμου, συχνά φυτεύονται σε εποχές ειρήνης. Λίγοι στο Γουέστερος φαντάζονταν το μακελειό που θα ακολουθήσει όταν η υψηλή κοινωνία αλλά και απλοί άνθρωποι μαζεύτηκαν στο Χάρενχαλ για να παρακολουθήσουν τους σπουδαιότερους ιππότες των επτά βασιλείων σε ένα μεγάλο τουρνουά τη χρονιά της ψεύτικης Άνοιξης. Είναι ένα τουρνουά που συχνά αναφέρεται στη σειρά του Game of Thrones και στα βιβλία μου, αλλά τώρα μπορούμε να πούμε ολόκληρη την ιστορία στη σκηνή» δήλωσε ο George RR Martin.

To τελευταίο βιβλίο του Martin κυκλοφόρησε το 2011 και από τότε ο συγγραφέας έχει χάσει όλα τα deadline που έβαλε ο ίδιος στον εαυτό του για την κυκλοφορία του. Η σειρά ξεκίνησε και τελείωσε μετά από οκτώ χρόνια χωρίς να έχει υλικό από ένα σημείο και μετά (με τα γνωστά αποτελέσματα) και ενώ το 2020 ο Martin τόνισε ότι έγραψε εκατοντάδες σελίδες ακόμα δεν έχουμε ημερομηνία κυκλοφορίας.

Και φυσικά αυτό δεν είναι το τελευταίο βιβλίο, αφού υποτίθεται ότι η ιστορία θα ολοκληρωθεί με το A dream of Spring. Καλά κρασιά δηλαδή…ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ