Έτσι ήρθε το διαζύγιο του Joey Jordison με τους Slipknot, τι απαντούσε στο αν θα ξαναγύριζε

Roxx |
Έτσι ήρθε το διαζύγιο του Joey Jordison με τους Slipknot, τι απαντούσε στο αν θα ξαναγύριζε - Roxx.gr

Οι οπαδοί των Slipknot σε ολόκληρο τον κόσμο θρηνούν την απώλεια του Joey Jordison, του ανθρώπου που αποτέλεσε βασικό πυλώνα της μπάντας για σχεδόν είκοσι χρόνια, συνυπέγραψε μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους και ήταν γενικά μία από τις ηγετικές μορφές τους.

Το διαζύγιο τους ήρθε τον Δεκέμβριο του 2013 και μπορεί οι στιγμές να είναι δύσκολες, όμως αξίζει να πέσει φως σε αυτή την υπόθεση, που παραξένεψε το μεγαλύτερος μέρος του κοινού, αφού σχεδόν κανένας δεν κατάλαβε ποτέ τι ακριβώς συνέβη.

Η μπάντα στην τότε ανακοίνωση της, είχε κάνει λόγο για οικειοθελή αποχώρηση, όμως ο Joey λίγες εβδομάδες μετά είχε διαψεύσει κατηγορηματικά ότι είχε φύγει μόνος του.

Το 2016 είχε μιλήσει αναλυτικά για τις τελευταίες του ημέρες στη μπάντα και τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε: «Προς το τέλος της καριέρας μου στους Slipknot ανακάλυψα ότι πάσχω από μία φρικτή ασθένεια που ονομάζεται εγκάρσια μυελίτιδα. Έχασα τα πόδια μου. Δεν μπορούσα να παίξω πια. Ήταν μια περίπτωση πολλαπλής σκλήρωσης την οποία δεν εύχομαι ούτε στον χειρότερο εχθρό μου. Πίεσα τον εαυτό μου για να σηκωθώ ξανά. Να μπω στο γυμναστήριο να κάνω φυσικοθεραπεία και να νικήσω αυτή τη μαλακία. Και αν μπόρεσα να το κάνω εγώ τότε μπορεί να το κάνει ο καθένας. Ήταν το πιο δύσκολο πράγμα που έκανα στη ζωή μου».

Η αίσθηση που υπήρχε, ήταν ότι τα μέλη της μπάντας πίστευαν ότι τα προβλήματα του Joey προέρχονταν από τις καταχρήσεις, κάτι που ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά. Σε συνέντευξη που έδωσε το 2016 στο βρετανικό Metal Hammer αποκαλύπτει όλες τις λεπτομέρειες για την προσπάθεια που έκανε για ανάρρωση αλλά και τον τρόπο που τον έδιωξαν από τη μπάντα.

«Ήμουν στο κρεβάτι με τη σύντροφο μου, ήταν οι μέρες που έκανα θεραπείες αλλά όλα ήταν καλά και εκείνη στιγμή μαθαίνω ότι με έδιωξαν. Συνάντηση της μπάντας; Όχι. Ενημέρωση από το μάνατζμεντ; Όχι, Το μόνο που μου ήρθε ήταν ένα ηλίθιο e-mail που έλεγε ότι με διώχνουν από τη μπάντα που διέλυσα το κορμί μου για να δημιουργήσω» τονίζει ενώ ο δημοσιογράφος αναφέρει ότι σε πολλά σημεία δάκρυζε.

«Ήταν το πιο παράξενο πράγμα. Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα στέλναμε στον Corey, στον Shawn ή στον Mick ένα τέτοιο γράμμα χωρίς συνάντηση της μπάντας πρώτα. Είμαστε φίλοι και έχουμε περάσει τόσα πολλά μαζί και αυτό ήταν το μόνο που πήρα. Μία επιστολή. Αυτό συνέβη ακριβώς και με πονάει. Δεν μου άξιζε τέτοια συμπεριφορά μετά από όσα έκανα και όσα πέρασα». 

O Joey Jordison λέει ότι καταλαβαίνει το όποιο μπέρδεμα τους για την κατάσταση της υγείας του, αφού και ο ίδιος στην αρχή δεν μπορούσε να καταλάβει τι έχει. «Δεν τους κατηγορώ που ανησυχούσαν, αλλά όταν είστε φίλοι και έχετε περάσει τόσα πολλά μαζί, μιλάτε ο ένας στον άλλο. Αλλά δεν κρατάω κακία σε κανέναν γιατί έχω προχωρήσει στη ζωή μου. Είμαι περισσότερο χαρούμενος από ότι ήμουν εδώ και χρόνια. Πρέπει να προχωράς, να κλείνεις ένα κεφάλαιο και να ανοίγεις ένα άλλο». 

Ως δείγμα της πολύ θετικής στάσης του απέναντι στη ζωή γενικότερα εκείνη την εποχή, ο Joey λέει ότι άκουσε πολλές φορές το Gray Chapter, το πρώτο άλμπουμ που έφτιαξαν χωρίς αυτόν και πως νιώθει περήφανος για τους ανθρώπους που έζησε τόσα πολλά μαζί.

Όσο για το αν θα επέστρεφε ποτέ στους Slipknot;

«Κάτσε να σκεφτώ πως θα το απαντήσω αυτό, γιατί είναι μεγάλο θέμα. Ειλικρινά δεν προσπαθώ να είμαι δραματικός, αλλά αν υπήρχε θέμα το μόνο που θα ήθελα θα ήταν απλά να βρεθούμε. Όχι να μιλήσουμε στο τηλέφωνο ή να ανταλλάξουμε ηλίθια e-mail. Θα ήθελα να τους δω, να τους αγκαλιάσω και να νιώσω αυτή την ενέργεια που είχαμε όταν ήμασταν νέοι και πεινασμένοι. Είναι τα αδέλφια μου. Θα αγκαλιαζόμασταν, θα μιλούσαμε και θα κάναμε όσα κάναμε πάντα μαζί. Συνηθίζαμε να ξενυχτάμε συζητώντας και σχεδιάζοντας. Αυτό θα ήθελα να κάνουμε. Θα ήθελα να βρεθούμε πρόσωπο με πρόσωπο. Αν συμβεί θα ήταν φανταστικό, αλλά μόνο ο χρόνος θα δείξει».

Ο Joey Jordison έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Δευτέρας. Ήταν μόλις 46 ετών. Η ανακοίνωση της οικογένειας του λέει ότι πέθανε ειρηνικά στον ύπνο του.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ