Έχεις μούσια; Πρέπει να φοράς διπλή μάσκα!

Roxx |
Έχεις μούσια; Πρέπει να φοράς διπλή μάσκα! - Roxx.gr

Και τώρα μία χρήσιμη συμβουλή για όλους τους μουσάτους φίλους μας. Το Υπουργείο Υγείας εξέδωσε εγκύκλιο στην οποία αναφέρεται ότι κρίσιμης σημασίας για την αποτελεσματικότητα της μάσκας είναι η σωστή εφαρμογή της, έτσι ώστε να μην υπάρχουν κενά μεταξύ προσώπου και μάσκας.

Έτσι αν έχετε μούσια το πιο πιθανό είναι η μάσκα να μην κάνει καλή εφαρμογή. Τι πρέπει να κάνετε λοιπόν; Να φοράτε διπλή μάσκα!

Σύμφωνα με στοιχεία πρόσφατων μελετών του CDC, παρατηρούνται μεγάλες διαφορές στα ποσοστά προστασίας της μάσκας όταν αυτή εφαρμόζεται σωστά και όταν δεν έχει καλή εφαρμογή. Επισημαίνεται όμως η περίπτωση ανδρών με γενειάδα, στους οποίους συστήνεται να φορούν διπλή μάσκα, καθώς ο όγκος της γενειάδας δυσχεραίνει την καλή εφαρμογή της χειρουργικής μάσκας. Όταν όμως λέμε «διπλή μάσκα» δεν εννοούμε δύο χειρουργικές, αλλά μία υφασμάτινη πάνω από τη χειρουργική.

Οι μάσκες υψηλής αναπνευστικής προστασίας Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2 προσφέρουν προστασία 94-95%. Είναι μίας χρήσης και δεν πρέπει να συνδυάζονται με δεύτερη μάσκα, αλλά να φοριούνται μόνες τους.

Το ευρύ κοινό μπορεί να χρησιμοποιεί:

  • μη ιατρικές (υφασμάτινες) μάσκες ή απλές χειρουργικές μάσκες μιας χρήσης, φροντίζοντας επισταμένως για τη σωστή εφαρμογή τους, ή
  • διπλές μάσκες (υφασμάτινη μάσκα πάνω από χειρουργική μάσκα)ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ