Διπλός θρίαμβος για τους AC/DC: Στο νούμερο 1 σε Αμερική και Αγγλία

Roxx |
Διπλός θρίαμβος για τους AC/DC: Στο νούμερο 1 σε Αμερική και Αγγλία - Roxx.gr

Ο ενθουσιασμός του κοινού για την επιστροφή των AC/DC αποτυπώθηκε και στα charts αφού η μπάντα κατάφερε να πετύχει διπλό θρίαμβο. Το Power Up στην πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας τους πήγε στην κορυφή στο Billboard της Αμερικής αλλά και στο αγγλικό album chart, κάτι που είχαμε να δούμε από άλμπουμ του ευρύτερου rock χώρου από το We Are not Your Kind των Slipknot, πίσω στον Αύγουστο του 2019.

Στην Αμερική το Power Up δεν είχε τελικά τόσο μεγάλη πίεση και πήρε την πρώτη θέση με 120.000 πωλήσεις αφήνοντας πίσω του τους ράπερ Future & Lil Uzi Vert με 104.000, ενώ είναι το δεύτερο ροκ άλμπουμ που καταφέρνει να πάει στην κορυφή μέσα στο 2020, μετά το Tickets to my Downfall του Machine Gun Kelly πριν από μερικές εβδομάδες.

Αν θέλουμε κάτι σε πιο παραδοσιακό ροκ ήχο, θα πρέπει να πάμε πίσω στην πρώτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη του 2019, όταν οι Tool πήγαν στο νούμερο ένα με το Fear Inoculum.

Στην Αγγλία, η μπάντα με 66.000 αντίτυπα είχε το άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις πρώτης εβδομάδα του 2020 και άφησε πίσω της τη νέα δουλειά της Kylie Minogue. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που πήγαν στην κορυφή από το 2010 όταν το είχαν πετύχει με το sountrack του δεύτερου Iron Man, ενώ στο νούμερο ένα είχε βρεθεί το Black Ice το 2008 και το Back in Black το 1980.

Στην Αγγλία δεν είναι τόσο σπάνιο να πάει ένα ροκ άλμπουμ στην κορυφή, αφού μέσα στο 2020 το έχουν καταφέρει οι Biffy Clyro, ο Bruce Springteen, οι Green Day, οι Killers, οι Rolling Stones και οι Queen.

Στην Αμερική η μπάντα πήγε στο νούμερο ένα για τρίτη φορά, μετά το Black Ice, αλλά και το For Those About to Rock το 1981. To Back in Black, το δεύτερο σε πωλήσεις άλμπουμ όλων των εποχών, όταν είχε κυκλοφορήσει είχε φτάσει μέχρι το νούμερο 4 του Billboard.

 

 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ