Δεν μπήκε καν στο top 10 της Ελλάδας το Senjutsu – Στην κορυφή το Back in Black των AC/DC

Roxx |
Δεν μπήκε καν στο top 10 της Ελλάδας το Senjutsu – Στην κορυφή το Back in Black των AC/DC - Roxx.gr

Το να πούμε ότι ο κατάλογος των ελληνικών charts είναι μία αρκετά πονεμένη ιστορία, θα είναι λίγο. Καμία επίσημη ενημέρωση για τους αριθμούς των πωλήσεων και να μην αρχίσουμε καλύτερα με το streaming, που στις μεγαλύτερες αγορές παίζει ρόλο στην τελική διαμόρφωση του chart.

Φτάνουμε λοιπόν στο νέο top-75 που δημοσιεύθηκε το πρωί της Δευτέρας και είναι η πρώτη εβδομάδα που περιλαμβάνει το νέο άλμπουμ των Iron Maiden, αφού έφτασε με καθυστέρηση στα ράφια των ελληνικών δισκοπωλείων. Θα περίμενε λοιπόν κανείς να το δούμε σε αρκετά υψηλή θέση, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός, ότι οι μεταλάδες είναι από τους τύπους που ρίχνουν ακόμα λεφτά στο φυσικό προϊόν στην εποχή μας.

Το Senjutsu όμως δεν μπήκε καν στο top-10 καταλαμβάνοντας τελικά την 17η θέση, με την επανακυκλοφορία του Black Album των Metallica να βρίσκεται ακριβώς από κάτω στο νούμερο 18.

Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι στην κορυφή αυτή την εβδομάδα βρίσκεται το Back in Black των AC/DC, έτσι σύμφωνα με το chart πολλοί περισσότεροι άνθρωποι αγόρασαν στην Ελλάδα ένα άλμπουμ που κυκλοφόρησε πριν από 41 χρόνια, παρά τη φρέσκια δουλειάς μίας από τις κορυφαίας μπάντας του heavy metal.

Επειδή όμως είναι δεδομένο ότι μπόλικος κόσμος αγόρασε το Senjtusu, στρεφόμαστε σε δύο ενδεχόμενα. Το πρώτο είναι ότι οι φανατικοί της μπάντας μπορεί να είχαν προχωρήσει παραγγελίες από το εξωτερικό και το δεύτερο είναι να μην υπολογίζονται πωλήσεις ολόκληρης εβδομάδας.

Αυτό που ακολουθεί είναι το top 30 της εβδομάδας που πέρασε.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ