Ο Blaze Bayley δεν έχει ιδέα γιατί τον διάλεξαν οι Iron Maiden για αντικαταστάτη του Bruce Dickinson

Roxx |
Ο Blaze Bayley δεν έχει ιδέα γιατί τον διάλεξαν οι Iron Maiden για αντικαταστάτη του Bruce Dickinson - Roxx.gr

Πίσω στο 1994 το heavy metal κοινό είχε μείνει άναυδο από την επιλογή των Iron Maiden για τη θέση του τραγουδιστή μετά την αποχώρηση του Bruce Dickinson. Ο Blaze Bayley ήταν ο εκλεκτός του Steve Harris από την πρώτη στιγμή όμως δεν είχε καμία σχέση φωνητικά με τον προκάτοχο του και μέχρι και σήμερα ούτε ο ίδιος ξέρει γιατί πήρε τη δουλειά.

«Οι Wolfsbane ακόμα προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματα τους. Είχα την πρόταση να πάω να κάνω οντισιόν για τους Iron Maiden και μετά δεν ξέρω γιατί, αλλά μου έδωσαν τη δουλειά» δήλωσε ο Blaze σε συνέντευξη του στο Planet Rock.

«Είμαι πολύ διαφορετικός από τον Bruce, στην παρουσίαση, στη φωνή, σε όλα. Αλλά νομίζω ότι ήθελαν μία αλλά έτσι μου προσέφεραν τη θέση. Έτσι έφυγα από τους Wolfsbane και πήρα την καλύτερη δουλειά του κόσμου για ένα heavy metal τραγουδιστή. Ήταν ένα εκπληκτικό διάστημα. Δεν ξέρω γιατί με διάλεξαν, αλλά το έκαναν. Όλα όσα έμαθα τότε και ενώ ήμουν ήδη οπαδός των Maiden, έχουν μείνει μαζί μου. Και αυτή η αυτοπεποίθηση που πήρα ως δημιουργός, είναι ανεκτίμητη».

Ο Blaze Bayley έμεινε στη θέση για σχεδόν πέντε χρόνια και κυκλοφόρησε με τους Iron Maiden δύο άλμπουμ. To X-Factor του 1995 και το Virtual XI το 1998.

Και εκείνη η περίοδος της μπάντας παραμένει ζωντανή, αφού δεν είναι λίγες οι φορές που επιλέγουν τραγούδια από αυτά άλμπουμ για τις ζωντανές τους εμφανίσεις. Και μιας και είπαμε ζωντανές εμφανίσεις, να μην ξεχνιόμαστε. Σύντομα έρχεται η ανακοίνωση για την επιστροφή τους στην Ελλάδα το 2022.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ