Ο black metal μουσικός που κατηγορήθηκε άδικα για φόνο σε μια πολυσυζητημένη υπόθεση

Roxx |
Ο black metal μουσικός που κατηγορήθηκε άδικα για φόνο σε μια πολυσυζητημένη υπόθεση - Roxx.gr

To νέο ντοκιμαντέρ του Netflix, Crime Scene: The Vanishning At Cecil Hotel, ασχολείται με την περίφημη υπόθεση του θανάτου της Elisa Lam τον Φεβρουάριο του 2013. Είναι μια ιστορία που συζητήθηκε πολύ, καλύφθηκε για χρόνια από μεγάλο μυστήριο και προκάλεσε πανικό στο internet με το τελευταίο βίντεο της νεαρής μέσα από το ασανσέρ του ξενοδοχείου, λίγο πριν τον θάνατο της.

Το άψυχο κορμί της Elisa Lam, βρέθηκε στην ταράτσα του ξενοδοχείου, μέσα στην δεξαμενή του νερού, σχεδόν είκοσι ημέρες μετά την εξαφάνιση της και ενώ το βίντεο είχε δοθεί στη δημοσιότητα και είχε ξεσηκώσει θύελλα φημών.

Η υπόθεση προκάλεσε το ενδιαφέρον εκατοντάδων «Web Sleuths» (ντεντέκτιβ του internet), που άρχισαν να ψάχνουν όλες τις λεπτομέρειες της υπόθεσης και να προσπαθούν να φτάσουν στη λύση του μυστηρίου.

Κάθε βίντεο που υπήρχε στο youtbe για το Cecil Hotel, αναλύθηκε καρέ-καρέ, μέχρι που κάποιος έπεσε τυχαία πάνω στο βίντεο ενός τύπου με το όνομα Morbid από την εποχή που έμενε στο ξενοδοχείο.

Ο Pablo Vergara, όπως ήταν πραγματικό του όνομα, ήταν black metal μουσικός από το Μεξικό και οι «ντετέκτιβ» του internet αποφάσισαν ότι αυτός ήταν ο ένοχος. Ο λόγος; Λίγες ημέρες μετά την εξαφάνιση της Elisa, είχε ανεβάσει ένα βίντεο κλιπ από τραγούδι του, που έδειχνε μία γυναίκα να δολοφονείται, ενώ οι στίχοι σε ένα άλλο τραγούδι του μιλούσαν για μια δολοφονία μέσω πνιγμού. Αυτά ήταν αρκετά για κάποιους για να αρχίσουν μία εκστρατεία κατά του «Morbid» online, κατηγορώντας τον ως δολοφόνο.

Το θέμα είναι ότι το βίντεο με τον Vergara στο Cecil Hotel είχε ανέβει έναν χρόνο πριν στο youtube, ενώ κατά την εποχή του θανάτου της Elisa Lam, ο ίδιος βρισκόταν στο Μεξικό.

Όπως λέει στο ντοκιμαντέρ, η ζωή του καταστράφηκε, τα κανάλια του σε social media και youtube «έπεσαν» και έφτασε πολύ κοντά στην αυτοκτονία λόγω του ανελέητου bullying που δέχθηκε για το θέμα.

Ο θάνατος της Elisa Lam θεωρήθηκε από το πόρισμα ως πνιγμός από ατύχημα, αφού στο κορμί της δεν υπήρχαν στοιχεία που να δείχνουν εγκληματική ενέργεια, ενώ και οι τοξικολογικές εξετάσεις είχαν βγει τελικά καθαρές. Η Elisa έπασχε από βαριάς μορφής διπολική διαταραχή και επειδή όπως αποδείχθηκε δεν έπαιρνε τα φάρμακα της η συμπεριφορά της στο περίφημο βίντεο αποδίδεται σε σοβαρό μανιοκαταθλιπτικό επεισόδιο.

Ακόμα και όταν η υπόθεση έκλεισε, ο Pablo Vergara, λέει ότι κανένας δεν του ζήτησε συγγνώμη για την αναίτια εμπλοκή του ονόματος του στην υπόθεση, ενώ ακόμα και σήμερα δέχεται απειλητικά μηνύματα.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ