1984: Η σοκαριστική θεατρική διασκευή του βιβλίου θα γίνει τηλεοπτική σειρά!

Roxx |
1984: Η σοκαριστική θεατρική διασκευή του βιβλίου θα γίνει τηλεοπτική σειρά! - Roxx.gr

Η εταιρεία παραγωγής wiip πηρέ τα δικαιώματα και θα προχωρήσει στη δημιουργία μίας τηλεοπτικής σειράς που θα βασίζεται στη θεατρική διασκευή του 1984.

Η παράσταση που έκανε πρεμιέρα το 2013 είχε την υπογραφή των Robert Icke και Duncan Macmillan και ήταν μία τολμηρή νέα προσέγγιση στο περίφημο βιβλίο του Τζορτζ Όργουελ. Μέχρι σήμερα είχε τρεις διαφορετικές σεζόν στο West End του Λονδίνου και όσοι το είδαν μιλούν για μία σοκαριστική και πολύ πιο βάρβαρη προσέγγιση στο κλασικό έργο.

Υπήρχαν μάλιστα ρεπορτάζ για θεατές που λιποθυμούσαν και έκαναν εμετό στις σκηνές των βασανιστηρίων ανάμεσα στους οποίους ήταν η Τζένιφερ Λόρενς που παρακολούθησε την παράσταση.

Η τηλεοπτική μεταφορά του έργου αναμένεται να έχει πέντε επεισόδια, χωρίς ακόμα να έχει υπάρξει συμφωνία για τη μετάδοση της όμως αξίζει να σημειώσουμε ότι η εταιρεία παραγωγής έχει πολύ καλές σχέσεις με την Apple όπου επιμελείται το Dickinson για το TV+, αλλά και με το FX για το οποίο ετοιμάζει σειρά για τους Sex Pistols.

To 1984 έχει μεταφερθεί στον κινηματογράφο τη δεκαετία του ’80, με την ταινία του Michael Radford με πρωταγωνιστές τους John Hurt και Richard Burton, ενώ πρόσφατα είχε γίνει άλλη μία προσπάθεια από τον Paul Greengrass που όμως δεν προχώρησε ποτέ στο τελικό στάδιο.

Στο βιβλίο το ολοκληρωτικό καθεστώς του Μεγάλου Αδελφού, παρακολουθώντας συνεχώς τους πάντες και τα πάντα μέσα από αμέτρητες διαδραστικές τηλεοθόνες, ασκεί τον απόλυτο έλεγχο στις πράξεις και τις συνειδήσεις. Όλα προσαρμόζονται στη μία και μοναδική αλήθεια, αυτή που πρεσβεύει το Κόμμα, ο μόνος αλάθητος μηχανισμός, του οποίου προσωποποίηση είναι ο Μεγάλος Αδελφός. Όλα, ακόμα και το παρελθόν: όποιος ελέγχει το παρελθόν ελέγχει το μέλλον, και όποιος ελέγχει το παρόν ελέγχει το παρελθόν.

Το έγκλημα της σκέψης είναι θανάσιμο αμάρτημα. Γι’ αυτό πρέπει να εξαλειφθεί οτιδήποτε οδηγεί στη διάπραξή του: ελευθερία, γλώσσα, ανθρώπινα αισθήματα. Και όποιος υποπέσει σε έγκλημα σκέψης, πρέπει να οδηγηθεί στον θάνατο αναμορφωμένος: θα πεθάνει αγαπώντας τον Μεγάλο Αδελφό.

 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ