Ένα Ήσυχο Μέρος 2: Πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρεις
Horror

Ένα Ήσυχο Μέρος 2: Πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρεις

Ακολουθώντας την τεράστια επιτυχία της πρώτης ταινίας, το Ένα Ήσυχο Μέρος 2 επανενώνει τους δημιουργούς του, με τον Τζον Κρασίνσκι να υπογράφει ξανά το σενάριο και να σκηνοθετεί έχοντας για πρωταγωνίστρια την Έμιλι Μπλαντ.

Παρόλο που η πρώτη ταινία άφηνε ένα ίχνος μυστηρίου στο φινάλε της, μία συνέχεια δεν ήταν ποτέ στα σχέδια των δημιουργών. «Δεν ήθελα ποτέ μου να πάω πέρα από τη φάρμα στην πρώτη ταινία, αλλά ήταν πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου.

Μετά από τις αντιδράσεις και τις ερωτήσεις του κόσμου για την πρώτη ταινία, μου ήρθε η έμπνευση. Ακριβώς επειδή ήταν κάτι που ένιωσα πως θέλω πάρα πολύ να εξερευνήσω», λέει ο Κρασίνσκι. Αυτό τον οδήγησε στην ιδέα να σκεφτεί και να επεκτείνει τον κόσμο της πρώτης ταινίας στο Ένα Ήσυχο Μέρος 2.

ΗΜΕΡΑ 1

Στην πρώτη ταινία, το κοινό γνώρισε την οικογένεια των Άμποτ στη ‘Μέρα 89’ μετά την εισβολή των εξωγήινων, την οποία δεν είδαν στην ταινία. Στο Ένα Ήσυχο Μέρος 2, η εισαγωγή στην ταινία γίνεται με ένα μεγάλης κλίμακας flashback στην αδιανόητη σφαγή τη ‘Μέρα 1’ και έτσι το κοινό θα έχει επιτέλους τις απαντήσεις στα ερωτήματά του. Ενώ το ΕΝΑ ΗΣΥΧΟ ΜΕΡΟΣ άφησε το κοινό με πολλές απορίες, το δεύτερο μέρος δίνει τις απαντήσεις.

ΗΜΕΡΑ 474

Το ΕΝΑ ΗΣΥΧΟ ΜΕΡΟΣ υπήρξε μία ταινία γεμάτη από μαγευτικές εικόνες, ασταμάτητο σασπένς και ένα απρόσμενο φινάλε που άφησε το κοινό άφωνο. «Η πρώτη ταινία ήταν μία μεταφορά για το τι σημαίνει να γίνεται κάποιος γονιός», λέει ο Κρασίνσκι. Αν το ΕΝΑ ΗΣΥΧΟ ΜΕΡΟΣ ήταν για τα μέτρα που θα έπαιρνε ένας γονιός για το παιδί του, το δεύτερο μέρος επικεντρώνεται στα ίδια τα παιδιά. «Μου αρέσει αυτή η ιδέα», λέει ο Κρασίνσκι, «ότι αυτό το μικρό κορίτσι έχει την απάντηση και δεν μπορεί να αντέξει γνωρίζοντας πως μπορεί να προστατέψει μόνο την οικογένειά της, ενώ θα μπορούσε να προστατέψει ολόκληρο τον κόσμο». Το ΕΝΑ ΗΣΥΧΟ ΜΕΡΟΣ 2 επικεντρώνεται κυρίως στην οικογένεια που προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη θλίψη και τον πόνο την ίδια στιγμή που αναζητάει έναν τρόπο να επιβιώσει.

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ

Ενώ η πρώτη ταινία τοποθετούνταν σχεδόν εξ ολοκλήρου σε μία τοποθεσία, το ΕΝΑ ΗΣΥΧΟ ΜΕΡΟΣ 2 μας πηγαίνει σε νέα μονοπάτια. Η έρευνα της οικογένειας για άλλους επιζώντες τούς μεταφέρει σε ένα ταξίδι γεμάτο κινδύνους. Έχοντας ένα νεογέννητο μωρό μέσα σε ένα κουτί με παροχή οξυγόνου, η οικογένεια βαδίζει μπροστά σε νέες και επικίνδυνες τοποθεσίες. «Εάν η πρώτη ταινία είχε κάπως οικείο χαρακτήρα που θύμιζε γουέστερν, η νέα ταινία είναι σαν γουέστερν και ταινία δρόμου μαζί», λέει ο Κρασίνσκι, ο οποίος αναφέρεται στις αλησμόνητες τοποθεσίες των ταινιών «Καμία Πατρίδα για τους Μελλοθάνατους», «Αληθινό Θράσος» και «Θα Χυθεί Αίμα», οι οποίες ανήκουν στις βασικές του εμπνεύσεις.

Η ΝΕΑ ΑΠΕΙΛΗ

Δεν ήταν ο τρόμος που τράβηξε το ενδιαφέρον του Κρασίνσκι στον κόσμο της ταινίας ΕΝΑ ΗΣΥΧΟ ΜΕΡΟΣ. Αντιθέτως, ήταν τα αισθήματα που τού κίνησαν την προσοχή βαθιά μέσα του. Το ΕΝΑ ΗΣΥΧΟ ΜΕΡΟΣ 2 μας παρουσιάζει νέους και μυστηριώδεις χαρακτήρες που υποδύονται οι Κίλιαν Μέρφι και Ντζιμόν Χουνσού, οι οποίοι είτε έχουν καλές προθέσεις, είτε αποτελούν απειλή για τους ήρωες της ιστορίας. «Αυτό που αντιπροσωπεύουν αυτοί οι χαρακτήρες είναι πως υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι εκεί έξω», λέει ο Κρασίνσκι. «”Πώς επιβίωσαν και πώς επιβιώνουν;” είναι το ερώτημα και η ιστορία του δεύτερου μέρους».

Η ταινία «Ένα Ήσυχο Μέρος 2» (A Quiet Place 2) έρχεται στις 19 Μαρτίου στους κινηματογράφους από την ODEON.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ