Η λεπτομέρεια που αλλάζει τα πάντα στη μάχη για τον θρόνο στο Game of Thrones
Game of thrones

Η λεπτομέρεια που αλλάζει τα πάντα στη μάχη για τον θρόνο στο Game of Thrones

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ακολουθούν spoilers για το 5ο επεισόδιο του Game of Thrones.

Στο 5ο επεισόδιο του Game of Thrones που προβλήθηκε την Κυριακή είχαμε φυσικά πάρα πολλές και σημαντικές εξελίξεις, από τη συνάντηση του Τύριον με τον Τζέιμι, την απόφαση του Τζον Σνόου να πάει στον Βορρά για να φέρει έναν White Walker, την επιστροφή του Τζόρα στη Ντενέρις αλλά και την επανανεμφάνιση του Τζέντρι μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια.

Σε μία όμως από τις θεωρητικά πιο… ήρεμες σκηνές, είχαμε ίσως τη μεγαλύτερη αποκάλυψη στην ιστορία της σειράς. Και πολύς κόσμος μπορεί να μην την πήρε καν χαμπάρι. Μιλάμε για τη σκηνή όπου ο Σαμ μελετά μαζί με τη Γκίλι παλαιά κείμενα των Μείστερ στην Ακρόπολη.

Εκεί λοιπόν και ανάμεσα σε ιστορίες για τα παράθυρα του Σεπτ στο Μπείλορ, τις σκάλες ενός κάστρου και τις… εκκενώσεις ενός παλιού Μέιστερ, η Γκίλι πετάει τη βόμβα που ο Σαμ δεν πήρε καν χαμπάρι.

Ο Ρέγκαρ (ο αδελφός της Ντενέρις) είχε προχωρήσει σε ακύρωση του γάμου του με την Έλια Μαρτέλ και είχε παντρευτεί ξανά. Η Γκίλι δεν ολοκληρώνει την πρόταση της έτσι δεν διαβάζει ποια ήταν η γυναίκα που παντρεύτηκε τον Ρέγκαρ, αλλά εμείς φυσικά ξέρουμε ότι δεν είναι άλλη από την Λυάννα Σταρκ. Την αδελφή του Νεντ.

Όπως είδαμε στο τέλος της περασμένης σεζόν μέσα από τα οράματα του Μπραν, το παιδί που έφεραν οι δυο τους στον κόσμο είναι ο Τζον Σνόου, αλλά μέχρι σήμερα είχαμε την εντύπωση ότι αφού δεν είχαν παντρευτεί θα ήταν μπάσταρδος.

Η αποκάλυψη όμως της Γκίλι τα αλλάζει όλα, αφού ο Τζον Σνόου τελικά είναι όχι μόνο απόγονος των Ταργκάρυεν αλλά έχει και δικαίωμα στο θρόνο ΠΡΙΝ από την Ντενέρις ως γιος του Ρέγκαρ.

Βέβαια αυτά όλα τα ξέρουμε προς το παρόν μόνο εμείς και θα πρέπει για να γίνουν γνωστά και στους υπόλοιπους να τα αποκαλύψει με κάποιο τρόπο ο Μπραν.

Δεν βλέπουμε πάντως σύντομα τον Τζον Σνόου να ζητάει από την Ντενέρις να δηλώσει υποταγή.

Το 6ο επεισόδιο του Game of Thrones θα προβληθεί την Κυριακή 20 Αυγούστου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ