Εσείς καταφέρατε να δείτε τίποτα στο σκοτάδι της μεγάλης μάχης του Game of Thrones;
Game of thrones

Εσείς καταφέρατε να δείτε τίποτα στο σκοτάδι της μεγάλης μάχης του Game of Thrones;

Ακούστε εδώ ζωντανά το Roxx Radio


ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ SPOILERS ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΟΥ GAME OF THRONES

To τρίτο επεισόδιο της τελευταίας σεζόν του Game of Thrones είχε διαφημιστεί ως μία από τις μεγαλύτερες μάχες που έχουμε δει ποτέ στην τηλεόραση ή ακόμα και στον κινηματογράφο. Και ήταν όντως μια καταπληκτική μάχη, με μία λεπτομέρεια να χαλάει για πολύ κόσμο το τελικό αποτέλεσμα.

Ειδικά στο πρώτο μισό, μπορούσαμε να δούμε ελάχιστα πράγματα μέσα στη θολούρα και το σκοτάδι της εικόνας.

Ο σκηνοθέτης του επεισοδίου ήταν ο Miguel Sapochnik, που μας έχει χαρίσει δύο από τα καλύτερα επεισόδια της σειράς, το Hardhome και το Battle of The Bastards μόνο που σε αντίθεση με αυτά το The Long Night ήταν βυθισμένο στο σκοτάδι της νύχτας και οι επιλογές του φωτισμού μπορούν να εωρηθούν τουλάχιστον ατυχείς.

Το θέμα συζητήθηκε πολύ στα social media αλλά και σε μεγάλα site του εξωτερικού, αφού δεν μιλάμε για κάτι που λίγοι πρόσεξαν αλλά για ένα βασικό στοιχείο της εικόνας που από τις πρώτες στιγμές σε έκανε να αμφιβάλεις για το τι τελικά συνέβη. Έζησαν και οι δύο δράκοι της Ντενέρις; Ποιος πέθανε τελικά;

Όλα αυτά θα έπρεπε να είναι ξεκάθαρα στην τελική προβολή του επεισοδίου και μπορεί να σκεφτόμαστε «ποιοι είμαστε εμείς που θα αμβισβητήσουμε τις επιλογές επιτυχημένων επαγγελματιών;» αλλά ήμαρτον ρε παιδιά με τη θολούρα!

Δύο είναι οι κυρίαρχες θεωρίες αυτή τη στιγμή για τους λόγους που το αποτέλεσμα ήταν τόσο σκοτεινό. Η πρώτη λέει ότι οι δημιουργοί κυνήγησαν το κινηματογραφικό αποτέλεσμα, χωρίς όμως να σκεφτούν ότι ο κόσμος δεν θα δει το επεισόδιο σε σκοτεινή αίθουσα κινηματογράφου, αλλά σε τηλεόραση, υπολογιστή, λάπτοπ ή ακόμα και κινητό.

Η δεύτερη θεωρία λέει ότι όλα ήταν θέμα μπάτζετ και θα ήταν δύσκολο να έχουν ειδικά εφέ για τους χιλιάδες νεκρούς που την έπεφταν στο Γουίντερφελ.

Όπως και να ‘χει το τελικό οπτικό αποτέλεσμα αποτελεί μία τεράστια χαμένη ευκαιρία που ήρθε να προστεθεί στη διστακτικότητα των δημιουργών να προχωρήσουν σε βαρβάτους θανάτους πρωταγωνιστών και περιορίστηκαν στα απολύτως τυπικά. Κάτι για το οποίο δεν μας είχε συνηθίσει το Game of Thrones.

To τέταρτο επεισόδιο της 8ης σεζόν του Game of Thrones έρχεται την Κυριακή 5 Μαΐου. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ