Δυσοίωνη πρόβλεψη για τις συναυλίες: «Δεν θα επιστρέψουν μέχρι το φθινόπωρο του 2021»
News

Δυσοίωνη πρόβλεψη για τις συναυλίες: «Δεν θα επιστρέψουν μέχρι το φθινόπωρο του 2021»

Οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού έχουν αρχίσει και γίνονται ήδη αντιληπτές στην παγκόσμια οικονομία, αλλά θα χρειαστεί να περιμένουμε ακόμα για να δούμε το μέγεθος του προβλήματος.

Ένας από τους χώρους που έχει χτυπηθεί πάρα πολύ και κανείς δεν ξέρει το πότε τα πράγματα θα σταθεροποιηθούν είναι φυσικά ο χώρος των συναυλιών. Τα μεγάλα φεστιβάλ στο εξωτερικό ακυρώνονται το ένα μετά το άλλο, στην Ελλάδα αν και τίποτα δεν είναι επίσημο δύσκολα θα δούμε συναυλίες το καλοκαίρι και ελπίζουμε ότι από το φθινόπωρο θα αρχίσει η ομαλοποίηση.

Σύμφωνα πάντως με πάνελ ειδικών που φιλοξενήθηκε στους New York Times ίσως θα πρέπει να προετοιμαζόμαστε για μεγάλο χρονικό διάστημα απουσίας των συναυλιών και των μεγάλων εκδηλώσεων γενικότερα. Ο Zeke Emanuel από το πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια τοποθετήθηκε για το θέμα και η πρόβλεψη του δεν ήταν καθόλου αισιόδοξη.

«Το να ξεκινήσει ξανά η οικονομία πρέπει να γίνει σε διαφορετικά βήματα και πρέπει να ξεκινήσει με την απόσταση στους χώρους εργασίας για να μπορέσουν να επιστρέψουν αρχικά αυτοί που δεν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Συγκεκριμένοι κατασκευαστικοί τομείς ή γραφεία που οι αποστάσεις μπορούν να τηρηθούν ίσως ξεκινήσουν νωρίτερα. Μεγάλες συγκεντρώσεις συνέδρια, συναυλίες και αθλητικά γεγονότα, όταν κάποιοι ότι τα προγραμματίζουν ξανά για φέτος το φθινόπωρο, δεν έχω ιδέα γιατί νομίζουν ότι αυτό είναι πιθανό. Αυτά θα είναι τα τελευταία που θα επιστρέψουν. Ρεαλιστικά μιλάμε για το φθινόπωρο του 2021 το νωρίτερο». 

Προφανώς και αυτή είναι μόνο μία άποψη και δεν είναι απαραίτητο ότι θα ισχύσει στο τέλος, όμως καλό θα είναι να είμαστε ψυχολογικά έτοιμοι για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ