H επιστροφή-έκπληξη ενός κλασικού χαρακτήρα στο Last Jedi που κανένας δεν περίμενε
News

H επιστροφή-έκπληξη ενός κλασικού χαρακτήρα στο Last Jedi που κανένας δεν περίμενε

Το Last Jedi του Star Wars προβάλλεται εδώ και μερικές μέρες στους κινηματογράφους, σαρώνοντας τις εισπράξεις, έχοντας παράλληλα αποθεωτικές κριτικές αλλά και μπόλικους εξοργισμένους οπαδούς!

Αν έχετε δει την ταινία μπορείτε να συνεχίσετε να διαβάζετε, αν όχι σας προειδοποιούμε ότι ακολουθεί ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ SPOILER! Συνεχίστε με δική σας ευθύνη…

Στην ταινία του Ράιν Τζόνσον, λοιπόν, και αφού έχει δει τη Ρέι να φεύγει από το νησί με το Millenium Falcon, ο Luke Skywalker κατευθύνεται οργισμένος προς το αρχαίο δέντρο των Τζεντάι (μέσα στο οποίο υπάρχουν και τα βιβλία του τάγματος) με σκοπό να του βάλει φωτιά.

Εκείνη τη στιγμή εμφανίζεται από πίσω του ως force ghost o Yoda! H παρουσία του στην ταινία δεν είχε διαφημιστεί και είχε κρατηθεί ως επτασφράγιστο μυστικό.

Ο Yoda λέει στον Luke ότι ένας Τζεντάι θα πρέπει να είναι πάντα σίγουρος για τον δρόμο του και τελικά βάζει αυτός φωτιά στο δέντρο, στέλνοντας πάνω του έναν κεραυνό.

«Time it is, for you to look past a pile of old books» λέει ο Yoda τονίζοντας ότι δεν περιείχαν γνώση που η Ρέι δεν κατέχει ήδη. Βέβαια σε αυτό το σημείο μιλάει κυριολεκτικά, αφού τα βιβλία δεν ήταν πια μέσα στο δέντρο. Τα είχε πάρει η Ρέι μαζί της στο Millenium Falcon.

Πώς κατάφεραν όμως οι δημιουργοί της ταινίας να κρατήσουν μυστική την εμφάνιση του Yoda και γενικότερα τη συνεργασία με τον 73χρονο πλέον Frank Oz, που ανέλαβε όχι μόνο τη φωνή του, αλλά και τον χειρισμό της κούκλας (όπως στην αρχική τριλογία).

Ο παραγωγός Ram Bergman δούλεψε σκληρά για ένα χρόνο προσπαθώντας να κρατήσει την παρουσία του Frank Oz μυστική. «Έπρεπε να πείσω τον Frank ότι το όνομα του δεν θα εμφανιστεί σε κανένα πόστερ και ότι δεν θα κάνει καμία πρόμο εμφάνιση για την ταινία. Όταν ερχόταν στο στούντιο, έτρωγε στο γραφείο και όχι στο εστιατόριο για να μην τον δει πολύς κόσμος» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Στέλναμε e-mail ο ένας στον άλλον και κανονίζαμε να βρεθούμε στο πάρκινγκ ή στο δωμάτιο του ξενοδοχείου μου. Όταν ακούς αυτά τα πράγματα μετά μοιάζουν λίγο creepy και μπορεί κάποιος να το παρεξηγούσε» τόνισε από την πλευρά του ο Μαρκ Χάμιλ.

Το Last Jedi του Star Wars προβάλλεται από την Πέμπτη και στους ελληνικούς κινηματογράφους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: