Game of Thrones: Ένα φινάλε βγαλμένο από τα best of της σειράς
News

Game of Thrones: Ένα φινάλε βγαλμένο από τα best of της σειράς

ΠΡΟΣΟΧΗ: Aκολουθούν spoilers για το φινάλε της 7ης σεζόν του Game of Thrones

Γκρινιάξαμε αρκετά στο προτελευταίο επεισόδιο της 7ης σεζόν του Game of Thrones. Μας έφταιγε η πλοκή, μας έφταιγε η ευκολία των μετακινήσεων, μας έφταιγε ο τρόπος που γλίτωναν οι ήρωες, όλα μας έφταιγαν. Και ήρθε το φινάλε να μας κλείσει το στόμα.

Το Game of Thrones μας κούνησε μαντήλι για πολύ καιρό, με ένα επεισόδιο βγαλμένο από τα best-of της σειράς. Ναι, τα προβληματάκια από τότε που οι δημιουργοί ξέμειναν από υλικό των βιβλίων παραμένουν, αλλά πλέον είμαστε τόσο κοντά στο τέλος και όλα μοιάζουν και είναι τόσο σημαντικά που μπορούμε να αφήσουμε στην άκρη τα παράπονα.

Προς το παρόν τουλάχιστον.

Και πώς να παραπονεθούμε, όταν το The Dragon and The Wolf ξεκίνησε και αφιέρωσε σχεδόν τη μισή διάρκεια του στη συνάντηση όλων σχεδόν των πρωταγωνιστών στο Dragonpit.

Είχαμε χαρακτήρες που συναντήθηκαν για πρώτη φορά, όπως η Ντενέρις και η Σέρσεϊ, είχαμε πάρα πολλά reunion ανθρώπων που κάποτε ήταν σε διαφορετικά στρατόπεδα (Μπριέν-Κυνηγόσκυλο) ή κάποτε ήταν στο ίδιο (Τύριον-Μπρον) και όλες οι στιγμές που περάσαμε μαζί τους έμοιαζαν να έχουν το δικό τους ειδικό βάρος.

Το σχέδιο ήταν απλό και όπως αποδείχθηκε από τη σκηνή του φινάλε ήταν ταυτόχρονα και το χειρότερο σχέδιο όλων των εποχών. Θα δείξουμε στη Σέρσεϊ ένα ζόμπι και θα προσπαθήσουμε να την πείσουμε να κάνει ανακωχή μέχρι να τελειώσει ο πόλεμος με τους White Walkers.



H Σέρσεϊ βγάζει έναν αυθεντικό τρόμο όταν βλέπει για πρώτη φορά το ζόμπι να της κάνει πέσιμο, αλλά το μυαλό της καθαρίζει πολύ γρήγορα. Για να συμφωνήσει θέλει την δέσμευση του Τζον Σνόου ότι ο Βορράς δεν θα συμμετάσχει στον πόλεμο που θα έρθει μετά. Και επειδή ο Σνόου είναι ο τύπος που πάντα θα πάει από την άλλη μεριά την ώρα που οι υπόλοιποι έχουν συμφωνήσει να πάνε κάπου, θεωρεί καλή ιδέα να δηλώσει εκείνη τη στιγμή την υποταγή του στην Ντενέρις.

Η συνάντηση τελειώνει και ο Τύριον αναλαμβάνει την αποστολή… αυτοκτονίας για να μεταπείσει την αδελφή του. Τα λόγια που ανταλλάσσουν στάζουν πικρία, θυμό, συναίσθημα και ειλικρίνεια. Ακόμα και αυτά της Σέρσεϊ.

Σε μία στιγμή που μοιάζει πολύ καλή για να είναι αληθινή (και ήταν τελικά πολύ καλή για να είναι αληθινή), η Σέρσεϊ ανακοινώνει ότι όχι μόνο θα κάνει ανακωχή αλλά θα στείλει τον στρατό των Λάννιστερ για να βοηθήσουν στον πόλεμο εναντίον των νεκρών.

Είχε σχέδιο η κυρία, αφού σιγά μην κάτσει να σκάσει για ένα στρατό νεκρών που μπαίνουν στο Γουέστερος. Έτσι αποκαλύπτει στον Τζέιμι το πλάνο της που δεν είναι άλλο από τη στρατολόγηση της Golden Company (σας είχαμε γράψει αναλυτικά για αυτούς εδώ). Ο Τζέιμι δεν συμφωνεί και γυρνάει την πλάτη φεύγοντας από το King’s Landing την ώρα που πέφτουν και εκεί οι πρώτες νιφάδες χιονιού.

Ο χειμώνας έχει έρθει οριστικά και αμετάκλητα. Μία μικρή σημείωση να κάνουμε εδώ. Στα βιβλία οι πρώτες νιφάδες χιονιού πέφτουν στο King’s Landing στο τέλος του πέμπτου βιβλίου την ίδια εποχή δηλαδή που ο Τζον Σνόου πέφτει θύμα μαχαιρώματος από τους άνδρες της νυχτερινής φρουράς. Δύο σεζόν πριν δηλαδή.

Πίσω στο Γουίντερφελ ο Μικροδάχτυλος συνεχίζει την προσπάθεια που έχει στόχο να βάλει τις δύο αδελφές να μαλώσουν, αλλά μετά από τόσα χρόνια δολοπλοκίας πιάνεται ο ίδιος μέσα στον ιστό που έχει υφάνει. Δεν σκέφτηκε μία μικρή λεπτομέρεια. Τις δυνάμεις του Μπραν που έχει δει όλα όσα έχει κάνει για να βλάψει την οικογένεια τους και στο… δικαστήριο που περνάει τελικά ο ίδιος, τέτοιου τύπου αποδεικτικά στοιχεία είναι αρκετά.

Πάμε να δούμε συνοπτικά τις κατηγορίες του όπως τις είπε η Σάνσα:

Δολοφόνησες τη θεία μας, τη Λάισα Άρυν. Την έριξες στη Φεγγαρόπορτα και την κοιτούσες που έπεφτε. Πριν, είχες συνωμοτήσει για το φόνο του Τζον Άρρυν. Έδωσες στην Λάισα “Δάκρυα του Λωτού”, να τον δηλητηριάσει. Την έβαλες να γράψει στους γονείς μας. πως οι Λάννιστερ δολοφόνησαν τον Τζον Άρρυν, ενώ, βασικά, ήσουν εσύ. Τη σύγκρουση, μεταξύ Σταρκ και Λάννιστερ την ξεκίνησες, εσύ. Συνωμότησες με την Σέρσεϊ Λάννιστερ και τον Τζόφρι Μπαράθηον στην προδοσία του πατέρα μας, Νεντ Σταρκ. Χάρη στην προδοσία σου, φυλακίστηκε και αργότερα εκτελέστηκε

με ψευδείς κατηγορίες της προδοσίας.

Δεν τα λες και λίγα όλα αυτά. Πως αποδεικνύονται όμως; Τα είδε σε όραμα ο Μπραν.

ΕΝΟΧΟΣ!

Έτσι η Άρυα έβαλε τέλος στη ζωή ενός από τους πιο σταθερούς παίκτες στο παιχνίδι του στέμματος που παρακολουθούμε από το πρώτο επεισόδιο της σειράς.

Και ευτυχώς αποκαλύφθηκε ότι οι δύο αδελφές Σταρκ είναι στο ίδιο μήκος κύματος γιατί για να λέμε την αλήθεια μας πήραν λίγο τα αυτιά στα προηγούμενα επεισόδια.

Πάμε τώρα σε μία αποκάλυψη που μόνο κάποιος που δεν έχει χρησιμοποιήσει internet στη ζωή του δεν ήξερε ήδη. Ο Τζον Σνόου είναι Ταργκάρυεν. Και είναι και Σταρκ. Είναι γιος του Ρέγκαρ και της Λυάννα και μάλιστα όχι μπάσταρδος, αφού είχαν προλάβει να επισημοποιήσουν τον δεσμό τους. Και ξέρουμε πλέον και το πραγματικό του όνομα.

Έγκον Ταργκάρυεν. Κάτι που μας κάνει βέβαια μια μικρή εντύπωση γιατί αυτό ήταν το όνομα και του άλλου γιου του Ρέγκαρ από τον γάμο του με την Ελια Μαρτέλ. Κάνεις δυο γιους και τους δίνεις το ίδιο όνομα;

Και φυσικά είναι ο νόμιμος διάδοχος των Ταργκάρυεν με δικαίωμα στον θρόνο πριν από την Ντενέρις, που ήταν αδελφή του Ρέγκαρ, άρα θεία του Τζον Σνόου και την ώρα που ο Σαμ με τον Μπραν συζητούν αυτό το θέμα και αποκαλύπτεται η πραγματική ταυτότητα του Σνόου τον βλέπουμε να κάνει σεξ με την Ντενέρις! Ω ναι, όλο αυτό!

Για τους Ταργκάρυεν της παλιά εποχής βέβαια, η αιμομιξία ήταν παράδοση, ενώ και στα όσα βλέπουμε να εξελίσσονται αυτά τα χρόνια, η σχέση της Σέρσεϊ με τον αδελφό της και τα τρία τους παιδιά (πάνε για το τέταρτο) αποτελεί σημαντικό κομμάτι της σειρά. Άρα δεν μας κάνει και τόσο μεγάλη εντύπωση πλέον.

Το θέμα είναι το εξής. Το πρώτο κομμάτι της αποκάλυψης ήρθε στο φινάλε της περασμένης σεζόν. Το δεύτερο κομμάτι στο φινάλε της φετινής σεζόν. Ας ελπίσουμε ότι ο Σνόου θα μάθει την αλήθεια σύντομα (στο ξεκίνημα δηλαδή της τελευταίας σεζόν) και δεν θα το τραβήξουν μέχρι τέλους.

Αυτά λοιπόν για φέτος, άντε τα λέμε στην επόμενη σεζόν. Καλά να περνάτε μέχρι τότε.

Δεν ξεχάσαμε τίποτα ε;

Α ναι, αυτός! Το τελευταίο πεντάλεπτο του επεισοδίου είναι αφιερωμένο στον Night King, στον δράκο του, στο γκρέμισμα του τείχους και στην στρατιά των νεκρών που μπαίνει στο Γουέστερος.

Τι έπαιζε λοιπόν τόσα χρόνια με τον Night King και έκανε βόλτες στον βαθύ βορρά; Έχει και αυτός τη δύναμη να βλέπει οράματα, έτσι ήξερε ότι κάποια στιγμή θα σκάσει μύτη η Ντενέρις και θα της πάρει έναν δράκο για να μπορέσει να ρίξει το τείχος; Γιατί αλλιώς θα καθόταν για πάντα από την άλλη μεριά.

Άρα το μεγαλύτερο λάθος που έχει γίνει μέχρι στιγμής στη σειρά ήταν η αποστολή μέρα από το τείχος. Και αποτέλεσμα δεν είχε αφού και η Σέρσεϊ θα συνεχίσει να κάνει τα δικά της και έδωσαν στον Night King το μεγαλύτερο όπλο του.

Έτσι είπαμε αντίο στην προτελευταία σεζόν του Game of Thrones. Μία σεζόν που είχε τα προβληματάκια της, αλλά μας χάρισε και στιγμές που περιμέναμε για πολλά χρόνια. Και τώρα αρχίζει η μεγάλη αναμονή αφού θα περιμένουμε πάνω από έναν χρόνο για τα έξι τελευταία επεισόδια της σειράς.

Στοίχημα πάντως ότι πρώτα θα βγει η τελευταία σεζόν του Game of Thrones και μετά θα βγάλουν άλμπουμ οι Tool.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ