Το κεφάλαιο από το βιβλίο του It που δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δούμε στην ταινία
News

Το κεφάλαιο από το βιβλίο του It που δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δούμε στην ταινία

Αποτελεί μία από τις πιο πολυσυζητημένες σκηνές που έχει γράψει στην καριέρα του ο Stephen King. Και έχει γράψει πάρα μα παρά πολλές!

Μιλάμε για το It και για το κεφάλαιο «Η τελετουργία του Τσαντ» που έρχεται λίγο πριν το τέλος του τεράστιου σε όγκο βιβλίου.

Ακολουθούν spoilers σε περίπτωση που δεν έχετε διαβάσει το βιβλίο.


Έχουν περάσει 31 χρόνια αλλά αυτό το κεφάλαιο αποτελεί μέχρι και σήμερα μεγάλο θέμα συζήτησης ανάμεσα στους φανατικούς αναγνώστες του King. Και ειδικά τώρα που πλησιάζει η προβολή της ταινίας στους κινηματογράφους το θέμα έρχεται ξανά στο προσκήνιο. Δεν υπάρχει όμως καμία πιθανότητα να δούμε αυτή τη σκηνή στην ταινία.

Θα καταλάβετε το γιατί αμέσως.

Όταν οι πιτσιρικάδες του loser’s club (τα αγόρια και η Μπέβερλι) μπαίνουν στους υπονόμους με σκοπό να βρουν και να καταστρέψουν το δαιμονικό It, βρίσκονται για λίγο παγιδευμένοι και χάνουν κάθε ελπίδα.

Την ώρα που τα αγόρια χάνουν την ψυχραιμία τους και αρχίζουν να πανικοβάλλονται, η Μπέβερλι ρίχνει το τραπέζι την ιδέα να κάνει σεξ με τον κάθε έναν ξεχωριστά για να τους βοηθήσει να ηρεμήσουν. Και αυτό συμβαίνει.

Η περιγραφή της σκηνής γίνεται με τέτοιο τρόπο που κάνει σαφές ότι η πράξη τους φέρνει όλους πιο κοντά και κάνει πιο δυνατή τη φιλία τους.

Και αν το 1986 όταν και κυκλοφόρησε το βιβλίο κάτι τέτοιο μπορούσε να περάσει στην κοινή γνώμη χωρίς ιδιαίτερο σαματά, καταλαβαίνετε ότι στις μέρες μας θα γινόταν… επανάσταση αν η σκηνή αυτή έμπαινε στην ταινία.

Και για να τα λέμε όλα ίσως να είναι καλύτερα έτσι γιατί θα δημιουργούσε μία μεγάλη συζήτηση που θα γινόταν το επίκεντρο και θα χάναμε την ουσία που είναι η πραγματική πλοκή του βιβλίου.

Ο Stephen King όταν είχε ερωτηθεί για τη συγκεκριμένη σκηνή και το γιατί τη συμπεριέλαβε στο βιβλίο απάντησε τα εξής:

Δεν σκεφτόμουν τη σεξουαλική παράμετρο. Το βιβλίο ασχολιόταν με την παιδική ηλικία και την ενηλικίωση. Οι ενήλικοι δεν θυμούνται την παιδική τους ηλικία. Κανένας από εμάς δεν θυμάται τι έκανε όταν ήταν παιδί. Νομίζουμε ότι θυμόμαστε αλλά δεν τα θυμόμαστε όπως έγιναν στην πραγματικότητα. Η σεξουαλική πράξη αποτέλεσε τη γέφυρα για την παιδική ηλικία και την ενηλικίωση. Οι καιροί έχουν αλλάξει από τότε που το έγραψα και υπάρχει τώρα μεγαλύτερη ευαισθησία σε τέτοια θέματα.

Το It αναμένεται στους κινηματογράφους στις 8 Σεπτεμβρίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ