Το όνομα τους θα το μάθεις! Είναι οι Naxatras και θα σε στείλουν σε άλλη διάσταση
News

Το όνομα τους θα το μάθεις! Είναι οι Naxatras και θα σε στείλουν σε άλλη διάσταση

Λίγες ημέρες πριν την μεγάλη συναυλία που θα δώσουν ως support στους 1000Μods στο Piraeus Academy οι Naxatras μιλούν στο Roxx για το εντυπωσιακό ξεκίνημα τους με δύο δίσκους και ένα EP σε σύντομο χρονικό διάστημα, για την επιμονή τους στην αναλογική ηχογράφηση και για το πόσο έχει βοηθήσει το internet τη μπάντα.

Το συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη που ξαναβάζει την ψυχεδέλεια στη ζωή μας αξίζει την προσοχή σου.

Πάμε λοιπόν!


-Πείτε μας αρχικά λίγα λόγια για τη μπάντα αλλά και για το όνομά σας που δεν το λες και συνηθισμένο!

Βρισκόμασταν σε αναζήτηση ονόματος, καθώς προηγουμένως λεγόμασταν πρώτα Dust και μετά Temple, ονόματα τα οποία δε μας κάλυπταν. Ψάχναμε κάτι που ηχητικά να δίνει με κάποιο τρόπο την ίδια αίσθηση που δίνει η μουσική μας. Πέσαμε λοιπόν στην λέξη Nakshatras που στην Ινδουιστική αστρονομία δηλώνει τις διαφορετικές φάσεις της σελήνης και μας άρεσε πολύ, μόνο που το αλλάξαμε σε Naxatras για οπτικούς κυρίως λόγους.

-Είναι η μουσική που παίζεται αντίστοιχη με τα ακούσματα που έχετε στην καθημερινότητα σας ή προέκυψε οργανικά;

Σίγουρα τα ακούσματα μας επιδρούν έντονα στη μουσική αλλά με έναν κάπως υπόγειο τρόπο, όχι δηλαδή σε πρώτο επίπεδο. Φαινομενικά δηλαδή εμείς μπορεί απλά να τζαμάρουμε ή να δουλεύουμε κάποιο ριφ/μελωδία αλλά μπορεί η κατεύθυνση που αυτό θα πάρει να φιλτραριστεί από επιρροές. Μπορεί δηλαδή να πούμε «αα αυτό είναι πολύ Floyd/Hawkwind/etc.” και αναλόγως να διατηρήσουμε ή να αποβάλλουμε αυτή την επιρροή. Σίγουρα πάντως δεν αποτέλεσε ποτέ σκοπό μας να θυμίζουμε άλλες μπάντες.

-Έχετε ήδη στο ενεργητικό σας δύο άλμπουμ και ένα EP σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, έχετε σκοπό να συνεχίσετε σε αυτούς τους ρυθμούς δισκογραφικά ή θα αφοσιωθείτε στα live προς το παρόν;

Και τα δύο. Ήδη δουλεύουμε το υλικό του τρίτου άλμπουμ που λογικά θα βγει μέσα στο ’17, αλλά παράλληλα προσπαθούμε να παίζουμε όσα περισσότερα λάιβ μπορούμε. Είναι και μια πολύ καλή ευκαιρία να δοκιμάζεις νέο υλικό.

-Με ποιες (ενεργές) μπάντες θα θέλατε να βρεθείτε στην ίδια σκηνή;

Δεν είναι κάτι που σκεφτόμαστε γενικά. Μας αρέσουν πολύ οι King Gizzard & the Lizard Wizard, οπότε μια τέτοια πιθανότητα θα ‘λεγε πολύ.

-Επιμένετε στην ηχογράφηση με αναλογικό ήχο. Τι παραπάνω δίνει στη μουσική σας αυτή η κατεύθυνση;

Πρώτον μας αρέσει πολύ η διαδικασία και η ιεροτελεστία της αναλογικής λάιβ ηχογράφησης και μας εμπνέει όταν ηχογραφούμε. Επίσης η υφή του αναλογικού ήχου είναι κάτι οργανικό και ζωντανό και πιστεύουμε πως ταιριάζει γάντι στη μουσική μας.

-Το ομώνυμο ντεμπούτο σας έχει πάνω από 2 εκατομμύρια views στο youtube. Απίστευτος αριθμός.  Έχει βοηθήσει το internet τη μπάντα γενικότερα;

Νομίζω πως είναι αυτονόητο! Το ίντερνετ μας έδωσε ανέλπιστη προβολή, το youtube και το bandcamp, το spotify και το itunes, οι σελίδες στο facebook, τα blogs και τα sites με reviews και συνεντεύξεις έχουν όλα βοηθήσει τη μπάντα σε τεράστιο βαθμό!

-Τι να περιμένουμε από εσάς στη συναυλία του Σαββάτου;

Ένα λάιβ που σίγουρα θα θυμόμαστε για πολύ καιρό, παρέα με Mods στα καλύτερά τους!!!


Σάββατο 21 Γενάρη: Oι 1000mods παρουσιάζουν τον νέο τους δίσκο στο Piraeus 117 Academy! Be there!

Special Guests: Naxatras

Προπώληση:
Τα εισιτήρια κοστίζουν 12€,
Tαμείο: 14€
Πειραιώς 117, Κεραμεικός

Αθήνα
Ticket House, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς), τηλ.210 3608366

Online Purchases ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο:
www.ticketpro.gr | www.tickethouse.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ