10 λόγοι για να δείτε άμεσα το Stranger Things
News

10 λόγοι για να δείτε άμεσα το Stranger Things

Βόλτες με ποδήλατα, δοκιμές με ασυρμάτους, επιτραπέζια παιχνίδια. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα πράγματα που μπορεί να θυμηθεί κάποιος από την παιδική του ηλικία, αν φυσικά έχει περάσει τουλάχιστον τα τριάντα.

Η μαγεία του Stranger Things, της σειράς που έχει συζητηθεί περισσότερο από κάθε άλλη φέτος καλοκαίρι, είναι ακριβώς αυτή. Μας θυμίζει την παιδική μας ηλικία. Τις σκέψεις μας, τον τρόπο που βλέπαμε τον κόσμο και από εκεί και μετά μας βάζει σε ρόλο θεατή σε μία εξωπραγματική κατάσταση.

Βουτηγμένο με επιρροές από τις ταινίες του Σπίλμπεργκ και τα βιβλία του Stephen King, το Stranger Things στα οχτώ του επεισόδια αποτελεί το απόλυτο tribute στη δεκαετία του 80, χωρίς όμως να γίνεται σε καμία περίπτωση καρικατούρα, αφού η προσωπική του ταυτότητα είναι ξεκάθαρη.

Πάμε λοιπόν να δούμε δέκα λόγους για τους οποίους θα πρέπει να τσεκάρετε άμεσα στην απόλυτη σειρά του καλοκαιριού. Προσπαθήσαμε πάρα μα πάρα πολύ να αποφύγουμε τα spoiler και νομίζουμε ότι τα έχουμε καταφέρει.

Οι πιτσιρικάδες

Η παρέα των πιτσιρικάδων που πρωταγωνιστεί δεν μοιάζει με παιδιά της εποχής μας που απλά τους φόρεσαν ρούχα της δεκαετίας του 80. Το κάστινγκ είναι τόσο καλό που σκέφτεσαι ότι κάποιος πήγε πίσω στο χρόνο και τα έφερε στο τώρα για να πρωταγωνιστήσουν στη σειρά.

ST1

Ο ψευδός πιτσιρικάς

Μπορεί ο χαρακτήρας του Dustin να ανήκει στην παρέα των πιτσιρικάδων που αναφέραμε ακριβώς από πάνω αλλά είναι μία κατηγορία μόνος του. Είναι η φωνή της λογικής, ξέρει να ξεχωρίσει τους χαρακτήρες από το Χόμπιτ και τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, είναι με διαφορά ο πιο έξυπνος της παρέας και όλα αυτά σε συνδυασμό με το ψεύδισμα στην ομιλία τον κάνουν με διαφορά τη μεγαλύτερη μορφή της σειράς.

66.0.0

Το intro

Πριν από δύο χρόνια η πρώτη σεζόν του True Detective μας προσέφερε μερικά από τα καλύτερα visuals που έχουμε δει σε intro σειράς και από τότε όλοι προσπαθούν να το ξεπεράσουν. Δεν τα καταφέρνουν και πολλές φορές φτάνουν στα όρια της αντιγραφής. Το Stranger Things παραμένει minimal, τα μεγάλα γράμματα θυμίζουν τίτλο βιβλίου του Stephen King και η μουσική είναι βγαλμένη μέσα από τις καλύτερες στιγμές του John Carpenter.

https://www.youtube.com/watch?v=VPDZkbq0Zp8

Dungeons and Dragons

Η σειρά αρχίζει και τελειώνει με τους πιτσιρικάδες να παίζουν ατελείωτες παρτίδες Dungeons and Dragons. Η πρώτη παρτίδα είναι μάλιστα αυτή που δίνει τον τόνο για ολόκληρη τη σειρά δίνοντας όνομα στο τέρας που θα γίνει ο εφιάλτης τους. Και το όνομα αυτού; Demogorgon φυσικά!

stranger-things-netflix-dungeons--dragons

Stephen King

Και μιας και αναφέραμε τον Stephen King να πούμε ότι ο κορυφαίος συγγραφέας εκδήλωσε την αγάπη του για τη σειρά μέσω twitter. Του θύμισε λέει μερικές από τις καλύτερες στιγμές του ενώ έδωσε extra credit στη Γουινόνα Ράιντερ.

stephen king stranger things

H ιστορία

Δεν μιλάμε απλά για μία εξαφάνιση παιδιού.  H πλοκή στο Stranger Things μπορεί να περιστρέφεται γύρω από το πώς οι πρωταγωνιστές θα βρουν τον Will, αλλά η μυστική κυβερνητική οργάνωση και τα πειράματα της δημιουργούν μια ολόκληρη μυθολογία που ελπίζουμε ότι θα εξερευνηθεί ακόμα περισσότερο στην επόμενη σεζόν. Γιατί θέλουμε να μάθουμε με τι ακριβώς πειραματίζονται αυτοί οι τύποι.

Stranger-Things-Season-2-Pic

Γουινόνα Ράιντερ

Η βασίλισσα των 90’s μας είχε λείψει. Την είχαμε χάσει εδώ και πολλά χρόνια και η παρουσία της και μόνο κάνει τη σειρά να μοιάζει οικεία από την αρχή. Μπορεί μερικές φορές να τη βλέπουμε να αντιδρά στα όρια της υπερβολής, αλλά δεν μας έχουν απαγάγει ποτέ το παιδί τέρατα από άλλη διάσταση οπότε δεν ξέραμε πως θα αντιδρούσαμε.

stranger-things-brighter-winona-ryder-xlarge_trans++wMpl-Jpdv5EMZZkofEupHBp_Rh5meLd3xMJaHlzgqK0

H μουσική

Σε όλα τα επεισόδια, η μουσική μας έρχεται από συγκροτήματα της εποχής που για να πούμε την αλήθεια πολλά από αυτά τα τραγούδια τα έχει σιχαθεί η ψυχή μας, αλλά τι να κάνουμε. Αυτά άκουγαν εκείνα τα χρόνια οπότε κάθε νότα μας στέλνει πίσω στις αρχές της δεκαετίας του 80.

cover27

Οι αναφορές

Το Stanger Things δεν φοβάται να δείξει τις επιρροές τους. Και αντί να κάτσουμε να τις καταγράψουμε έχουμε για εσάς αυτό το βίντεο που δείχνει δίπλα-δίπλα σκηνές από τη σειρά μαζί με αυτές τις ταινίες στις οποίες αποτίει φόρο τιμής.

Eleven

H κοπελίτσα που έχει γίνει πειραματόζωο στα χέρια του «πατέρα» της είναι το μεγάλο όπλο των πρωταγωνιστών στη μάχη με το Demogorgon. Κάθε φορά όμως που χρησιμοποιεί τις δυνάμεις, λυγίζει όλο και περισσότερο. Η Millie Bobby Brown που υποδύεται την Eleven λέει ελάχιστα, αλλά χρειάζεται έτσι κι αλλιώς να πει πολλά. Μιλάει με τα μάτια και με τις εκφράσεις της. Και μέχρι να έρθει το τέλος όλοι μιλάνε για αυτήν.

STTA-1024x768

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ