Τα νέα για το επόμενο βιβλίο του Game of Thrones δεν είναι καλά. Καθόλου καλά!
Game of thrones

Τα νέα για το επόμενο βιβλίο του Game of Thrones δεν είναι καλά. Καθόλου καλά!

Θυμάστε που συζητούσαμε από τη μέρα που τελείωσε η πέμπτη σεζόν του Game of Thrones για το αν το επόμενο βιβλίο του George Martin θα προλάβει να κυκλοφορήσει πριν κάνει πρεμιέρα η έκτη σεζόν;

Ε, λοιπόν η κουβέντα τελειώνει εδώ και το τέλος το βάζει ο ίδιος ο Martin με ένα μακροσκελές κείμενο στο προσωπικό του site.

«Θέλατε update; Σας έχω update αλλά δεν θα σας αρέσει. Το Winds of Winter δεν είναι έτοιμο»

Όπως εξηγεί ο συγγραφέας το deadline που είχε για να μπορέσει να κυκλοφορήσει το βιβλίο πριν κάνει πρεμιέρα ο έκτος κύκλος ήταν το τέλος του 2015. Η χρονιά έφυγε και το βιβλίο δεν είναι έτοιμο.

«Πιστέψτε με, δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος που χρειάζεται να γράψω αυτά τα λόγια.  Είσαστε απογοητευμένοι, και δεν είστε οι μόνοι. Ο εκδοτικός μου οίκος είναι δυσαρεστημένος, το HBO είναι δυσαρεστημένο, οι μάνατζερ μου είναι δυσαρεστημένοι, αλλά κανένας δεν είναι περισσότερο δυσαρεστημένος από εμένα. Εδώ και μήνες το μόνο που ήθελα ήταν να μπορέσω να πω ότι παρέδωσα το Winds of Winter λίγο πριν ή την τελευταία ημέρα του χρόνου. Αλλά το βιβλίο δεν είναι έτοιμο.

Ούτε θα είναι έτοιμο αύριο ή την επόμενη εβδομάδα. Ναι υπάρχει πολύ έτοιμο υλικό. Εκατοντάδες σελίδες και ντουζίνες κεφάλαια. Αλλά υπάρχει ακόμα πολύ γράψιμο που μένει. Είμαι μήνες μακριά από την ολοκλήρωση και αυτό αν όλα πάνε καλά»

Στη συνέχεια ο George Martin μιλάει για το πώς έχασε όλα τα deadline ου είχε βάλει στον εαυτό του και καταλήγει στο φλέγον ερώτημα. Θα κάνει πλέον η σειρά spoiler στα βιβλία;

Απαντάει «Και να και όχι». Το αιτιολογεί λέγοντας ότι πολλά πράγματα είναι διαφορετικά στη σειρά σε σχέση με τα βιβλία αλλά φυσικά θα υπάρξουν και πράγματα που θα είναι ίδια. Οπότε οι αναγνώστες είναι αυτοί που την έχουν πατήσει στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Πολλά λοιπόν από τα φλέγοντα ερωτήματα στην υπόθεση της σειράς, με κύριο φυσικά το τι θα γίνει με τον Τζον Σνόου θα το δούμε πρώτα στη σειρά και θα το διαβάσουμε μετά στο βιβλίο. Και βέβαια αφού καθυστερεί το έκτο βιβλίο, δεν χρειάζεται πλέον καν να συζητάμε αν θα προλάβει να είναι έτοιμο το έβδομο και τελευταίο πριν ρίξει αυλαία η σειρά σε 2-3 χρόνια.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του George R.R. Martin εδώ. 

[iframe]<a href=” https://roxx.gr/radio/”><img border=”0″ src=” https://roxx.gr/wp-content/uploads/2015/01/rock-is-dead-radio-on-air-small.jpg” width=”750″ height=”148″>[/iframe]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ