Τραγωδία στη Ρουμανία: 27 νεκροί και 180 τραυματίες σε metal συναυλία
Music

Τραγωδία στη Ρουμανία: 27 νεκροί και 180 τραυματίες σε metal συναυλία

Μια τραγική είδηση μας έρχεται από τη Ρουμανία. Κατά τη διάρκεια συναυλίας της ρουμάνικης μπάντας Goodbye to Gravity, σε κλαμπ στο Βουκουρέστι ξέσπασε φωτιά με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 27 άνθρωποι και να τραυματιστούν περισσότεροι από 180.

Το μαγαζί που στεγαζόταν σε παλιό εργοστάσιο είχε μόνο μία έξοδο.

Υπολογίζεται ότι περίπου 400 άτομα ήταν στο κλαμπ την ώρα που ξέσπασε η φωτιά. Το event ήταν ο εορτασμός της κυκλοφορίας του νέου δίσκου της μπάντας, Mantras of War και η φωτιά ξεκίνησε όταν τα πυροτεχνήματα έφυγαν εκτός έλεγχου και λαμπάδιασαν τα ξύλα που αποτελούσαν μέρος της διακόσμησης του χώρου.

Δημιουργήθηκε πανικός με κόσμο να τρέχει προς την έξοδο και πολύς κόσμος ποδοπατήθηκε. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τα περισσότερα θύματα ήταν μαθητές και σπουδαστές ενώ για το event είχαν ταξιδέψει στη Ρουμανία άνθρωποι και από άλλες χώρες.

Δείτε το ρεπορτάζ του CNN  και προσπαθήστε να μην χάσετε την ψυχραιμία σας όταν η δημοσιογράφος από τη Ρουμανία λέει “Ήταν μία rock συναυλία, και όταν λέω rock συναυλία επιτρέψτε μου να πω ότι ένα από τα τραγούδια που έπαιξε η μπάντα είχε τον τίτλο The Way we Die”…

https://www.youtube.com/watch?v=2STWDvO7wgY

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ