Οι δέκα καλύτερες νέες σειρές του 2014
News

Οι δέκα καλύτερες νέες σειρές του 2014

Εδώ στο Rock is Dead βλέπουμε πολλές σειρές και το ξέρετε. Έτσι είπαμε να διαλέξουμε τις δέκα καλύτερες που είδαμε φέτος και να τις μοιραστούμε μαζί σας.

Προσοχή! Αναφερόμαστε μόνο σε σειρές που έκαναν πρεμιέρα μέσα στο 2014, οπότε δεν θα βρείτε εδώ το Hannibal, το Orphan Black, το Vikings και άλλες σειρές που είχαν καταπληκτικές σεζόν μέσα στη χρονιά που τελειώνει.

Επίσης να σας πούμε ότι η λίστα περιλαμβάνει μόνο σειρές που έχουμε δει, οπότε αν λείπει κάτι βαρβάτο, το πιο πιθανό είναι ότι δεν προλάβαμε να το δούμε. Που να τα προλάβουμε όλα πια!

Αυτή λοιπόν που ακολουθεί είναι η λίστα μας με τις καλύτερες νέες σειρές του 2014.

10. Helix

Η ένοχη απόλαυση της χρονιάς. Μέτριο σενάριο, τεράστιες τρύπες στην πλοκή, παγωμένες ερμηνείες που ταιριάζουν με το κλίμα, αλλά το Helix ήταν διασκεδαστικότατο. Ένας ιός που μετατρέπει τους ασθενείς της απομονωμένης βάσης της Ανταρκτικής σε κάτι σαν ζόμπι, μυστικά που υπάρχουν για εκατοντάδες χρόνια, αθάνατοι που ελέγχουν τη φάση και άλλα τέτοια ωραία.  Κανένα νόημα, αλλά δεν χρειάζεται να βγαίνει πάντα νόημα.

9. Constantine

Το περιμέναμε πολύ καλύτερο είναι η αλήθεια και δεν ξέρουμε ακόμα ποια θα είναι η τύχη του. Αυτό που λείπει από το Constantine είναι η αίσθηση ενός μεγαλύτερου κινδύνου, που μένεις προς το παρόν στα λόγια, ενώ κάθε εβδομάδα έχουμε να αντιμετωπίσουμε διαφορετικό δαίμονα που στο τέλος χάνει και εύκολα. Εμείς το βλέπουμε για την μέσα στην αγγλικούρα ερμηνεία του Matt Ryan και για την κολασμένη παρουσία της Angélica Celaya.

https://www.youtube.com/watch?v=0VukUg5Jh6k

8. Gotham

Το πρόβλημα που ξέραμε ότι θα αντιμετωπίσει από την αρχή το Gotham ήταν πολύ απλό. Πως φτιάχνεις μια ιστορία για την πόλη του Batman χωρίς τον Batman. Παρόλα αυτά και έστω και με μικρά βήματα η σειρά έχει σταθεί στα πόδια της αν και η σκιά του Σκοτεινού Ιππότη θα είναι συνέχεια από πάνω της. Και είναι βαριά.

7. The strain

Περιμέναμε κάτι πολύ περισσότερο από το Strain που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο. Για να λέμε την αλήθεια περιμέναμε κάτι αντίστοιχο με το Walking Dead. Δεν το πήραμε σε καμία περίπτωση. Άργησε πολύ να μπει στο ζουμί και όταν το έκανε η πρώτη σεζόν τελείωσε. Ελπίζουμε ότι του χρόνου τα πράγματα θα βρουν καλύτερο ρυθμό, κάτι που είναι μέχρι στιγμής το μεγάλο μειονέκτημα του Strain μαζί με το περουκίνι του Corey Stoll και την απαράδεκτη μορφή του μεγάλου κακού.

https://www.youtube.com/watch?v=DqcuyXeN8O8

6. The Flash

Ευχάριστη έκπληξη σίγουρα. Με στόχο το πιο νεανικό κοινό, το Flash έκανε αισθητή την παρουσία του από την πρώτη στιγμή και μέχρι το mid-season finale έχτισε χαρακτήρες που γουστάρουμε να βλέπουμε. Τίποτα το συγκλονιστικό βέβαια, αλλά είναι από αυτές τις σειρές με τα πάνω από 20 επεισόδια τη σεζόν που διασκεδάζουμε να βλέπουμε κάθε εβδομάδα.

https://www.youtube.com/watch?v=FFwM5n3jC_Q

5. How to Get Away with Murder

Η υπογραφή της Shonda Rhimes του Greys Anatomy και ο πρωταγωνιστικός ρόλος που ανήκει σε μία πενηντάρα δικηγόρο σε μια πρώτη ανάγνωση κάνουν τη σειρά απλησίαστη στο ανδρικό κοινό. Κι όμως, από το πρώτο επεισόδιο όταν αρχίζουμε να εξετάζουμε το βασικό μυστήριο μαζί με τους πέντε ασκούμενους δικηγόρους δεν κοιτάμε πίσω και θέλουμε κι άλλο.

4. Penny Dreadful

Θα μπορούσαμε να γράψουμε μόνο το όνομα της Eva Green και τίποτα άλλο. Έχει κι άλλα όμως. Όλα τα παράξενα πλάσματα μαζεμένα. Βαμπίρ, βρυκόλακες, λυκάνθρωπους, Φρανκενστάιν, Ντόριαν Γκρέι και μαζί τους η Green να μοιράζει απλόχερα το ταλέντο της. Η σκηνή της σεάνς είναι σίγουρα στις λίστα με τις καλύτερες σκηνές του 2014.

3. Fargo

Πως φέρνεις στην τηλεόραση μία από τις καλύτερες ταινίες των αδελφών Κοέν χωρίς να ξεφτιλιστείς; Ακριβώς όπως το έκανε το Fargo. Με ηθοποιάρες όπως ο Μπίλι Μπομπ Θόρτον και ο Μάρτιν Φρίμαν, με καλό σενάριο και διατηρώντας πάνω από όλα το πνεύμα, τον κυνισμό και το μαύρο χιούμορ των Κοέν. Γουστάραμε τρελά.

https://www.youtube.com/watch?v=VSeaqQUTko4

2. Leftovers

Πολύς κόσμος το προσπέρασε και η αλήθεια είναι ότι το Leftovers δεν είναι για όλους. Η ατμόσφαιρα του είναι βαριά, η κατάθλιψη παραμονεύει σε κάθε γωνία και το θέμα της που περιστρέφεται γύρω από την ξαφνική εξαφάνιση του 2% του παγκόσμιου πληθυσμού είναι σίγουρα αρκετά βαριά για να τα καταπιείς μέσα στο κατακαλόκαιρο όταν και προβλήθηκε. Γι αυτό λοιπόν, βάλτε να το δείτε τώρα που είμαστε μέσα στο χειμώνα και δεν θα χάσετε. Μόνο μην περιμένετε απαντήσεις για το κεντρικό μυστήριο. Λογικά δεν θα τις πάρουμε ποτέ.

1. True Detective

Η χρονιά που τελειώνει ανήκει ολοκληρωτικά στο True Detective. Ο Μάθιου Μακόναχι στον καλύτερο -ίσως- ρόλο της καριέρας του, μας χάρισε ατάκες που θα μείνουν στην ιστορία και όλα αυτά μέσα από το στόμα ενός κυνικού μηδενιστή που δεν βλέπει τίποτα το αξιόλογο στο ανθρώπινο γένος. Του δίνει κανείς άδικο;

Μπορεί οι μεταφυσικές πινελιές που άφησε να αιωρούνται ο Nic Pizzolato να μην εκπληρώθηκαν και να πήγαμε σε πιο ρεαλιστικό φινάλε, αλλά μόνο και μόνο το γεγονός ότι μέσα σε δύο μήνες το True Detective κατάφερε να σηκώσει συζητήσεις για το μυστήριο, ανάλογες με εκείνες που κάναμε την εποχή του Lost κάτι λέει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ