Game of Thrones: Πρώτο επεισόδιο (review)
Game of thrones

Game of Thrones: Πρώτο επεισόδιο (review)

Μοιάζει να πέρασε ένας αιώνας από τότε που είδαμε τον Ματωμένο Γάμο. Και περίπου τόσο πέρασε, αλλά η τηλεοπτική επιστροφή μας στο Γουέστερος μας έφερε λίγο καιρό μετά το μακελείο και όλοι οι πρωταγωνιστές ψάχνουν να βρουν ένα καινούργιο νόημα αφού ο πόλεμος για τον θρόνο μοιάζει να έχει τελειώσει.

Το πρώτο επεισόδιο της τέταρτης σεζόν του Game of Thrones ήταν ως συνήθως γεμάτο από χαρακτήρες, από προσωπικές στιγμές αλλά ελάχιστη δράση. Ήταν ένα καλωσόρισμα στο τεράστιο σύμπαν που θα πρέπει να θυμηθούμε από την αρχή, για αυτό και οι πρώτες σκηνές του «previously» που μας θύμισαν μέχρι και τον Νεντ Σταρκ ήταν καλοδεχούμενες.

Η διαδικασία που θα ακολουθήσουμε φέτος στα reviews θα είναι απλή. Δεν θα σας κουράσουμε με τεράστια κείμενα που θα περιγράφουν ολόκληρο το επεισόδιο, αφού λογικά το είδατε οπότε δεν χρειάζεστε εμάς για να σας πούμε τι έγινε. Θα μείνουμε σε στιγμές.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΘΟΥΝ SPOILER

-Ο τίτλος του επεισοδίου «Two Swords» αναφέρεται στα δύο σπαθιά από βαλυριανό ατσάλι που φτιάχνει ο Τάιγουιν από το τεράστιο σπαθί του Νεντ Σταρκ. Το ένα το δίνει στον Τζέιμι και το άλλο χωρίς να μας λέει φανταζόμαστε ότι θα πάει για δώρο γάμου στον Τζόφρι.

-Ο Τζέιμι σε αντίθεση με την Σέρσεϊ και τον Τίριον έχει την επιλογή να μην ακολουθήσει τη διαταγή του πατέρα του, αλλά παρόλα αυτά το κράξιμο το τρώει…

one-haaaaaaaand

-Το διάστημα που πέρασε μακριά από την αδερφή του και τον πατέρα του βοήθησαν τον Τζέιμι να βελτιωθεί ως χαρακτήρας και να μείνει βέβαια χωρίς χέρι. Η σκηνή που χαιρετάει με το ολόχρυσο «νέο» χέρι του θα βάλει υποψηφιότητα για gif της χρονιάς.

 got-lulz-regards

Δείτε τη και σε zoom…

jaimes-hand

 -Ο Τίριον με τον Μπρον παραμένουν η πιο cool δυάδα της σειράς…

got-lulz-headshake

 -Ο Ομπερίν Μαρτέλ είναι διψασμένος για εκδίκηση από τους Λάνιστερ. Σε περίπτωση που δεν το πιάσατε την ώρα που το είπε, η αδερφή του ήταν η γυναίκα του Ραίγκαρ Ταργκάριεν (αδερφού της Ντενέρις και γιου του προ-προηγούμενου βασιλιά). Όταν οι Λάνιστερ βοήθησαν τον Μπαράθιον να ανέβει στο θρόνο σκότωσαν την αδερφή του και τα παιδιά της στέλνοντας το Βουνό για να εκτελέσει την εντολή του Τάιγουιν. Οπότε τον λες και λογικό τον θυμό του…

stabby

-Η Σάνσα μοιάζει αβοήθητη αυτή τη στιγμή. Σχεδόν ολόκληρη η οικογένεια της έχει δολοφονηθεί από την οικογένεια που την κρατάει αιχμάλωτη. Ο μεθυσμένος πρώην ιππότης που την παρακολουθεί στον κήπο θα παίξει ρόλο στη συνέχεια; Μπορεί μπορεί.

-Ο Τζον Σνόου επιστρέφει στο τοίχος και η αλήθεια είναι ότι φαίνεται να έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση από πριν.  Και αυτή τη φορά μοιάζει σταθερός στις απόψεις του και δεν σκοπεύει να φύγει για να ζητήσει εκδίκηση για τον θάνατο του Ρομπ όπως είχε αποπειραθεί όταν σκότωσαν τον Ένταρντ.

-Η Ντενέρις παραμένει στον κόσμο της. Αντί να ψάξει τρόπο να γυρίσει στο Γουέστερος συνεχίζει την αποστολή απελευθέρωσης σκλάβων. Και επίσης νομίζει ότι οι δράκοι είναι κατοικίδια. Δεν είναι.

dragon-disobey

Τα πρώτα πενήντα λεπτά είχαν την αποστολή να μας βάλουν σιγά σιγά στο κλίμα. Το τελευταίο δεκάλεπτο όμως με το κυνηγόσκυλο και την Άρια ήταν όλα τα λεφτά.

got-lulz-zero

Η Άρια είναι αυτή τη στιγμή η μοναδική Σταρκ που φαίνεται ότι αναζητά την εκδίκηση. Και ξεκινάει βήμα βήμα, εντοπίζοντας το σπαθί που της είχε χαρίσει ο Τζον Σνοου. Τη Βελόνα. Το κυνηγόσκυλο από την άλλη θέλει να φάει κοτόπουλο. Πολύ κοτόπουλο.

got-lulz-chicken (1)

Η μάχη που ακολουθεί δείχνει την Άρια σχεδόν να ενηλικιώνεται μέσα σε μερικές σκηνές. Και όπως φαίνεται ξεκάθαρα το δολοφονικό της ένστικτο ολοένα και μεγαλώνει.

a-stab

Και οι ατάκες της είναι δολοφονικές…

tumblr_n3o7pyxgn91qdw12ao1_250

Και όχι μόνο οι ατάκες της…

aria-stab

 Και μετά από όλα αυτά κέρδισε άξια το δικαίωμα να έχει το δικό της άλογο. Εντάξει όχι άλογο , αλλά πόνι. Κάτι είναι και αυτό…

aria on a horse

————————-

Κάθε εβδομάδα θα βάζουμε τα επεισόδια σε σειρά από το καλύτερο στο λιγότερο καλό. Και αφού έχουμε μόνο επεισόδιο μέχρι στιγμής η κατάταξης είναι ως εξής:

1) Episode 01: Two Swords

————————-

 [socialpoll id=”2195990″]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ