Οι 10 πιο βαρβάτες στιγμές του Game of Thrones
Game of thrones

Οι 10 πιο βαρβάτες στιγμές του Game of Thrones

Κάθε καλοκαίρι εκεί στα μέσα Ιουνίου, σκεφτόμαστε πως στο διάολο θα περάσουν δέκα μήνες και θα ξαναρχίσει το Game of Thrones.

Και επειδή ο χρόνος συνήθως κυλάει, πάντα έρχεται ο Απρίλης. Όπως ήρθε και τώρα και την Κυριακή το βράδυ η έκτη σεζόν κάνει πρεμιέρα στην Αμερική και ταυτόχρονα και στην Ελλάδα μέσως της Nova. Και επιτέλους θα πάρουμε τις απαντήσεις που τόσο καιρό αναζητάμε.

Μέχρι σήμερα έχουμε δει trailer, έχουμε δει πόστερ, έχουμε δει μία φωτογράφηση της Ντενέρις που μας έφτιαξε τη μέρα, αλλά και τις θεωρίες για το τι έχει συμβεί με τον Τζον Σνόου.

Έχουμε μπει λοιπόν στο κλίμα και με αυτές τις 10 βαρβάτες στιγμές από τις πέντε σεζόν της σειράς, το ROXX καλωσορίζει και πάλι το Game of Thrones.

Προφανώς και ακολουθούν spoiler για όσους δεν έχουν δει τη σειρά. 

Μην νευριάζετε τον Καλ Ντρόγκο

Έχουμε δει θανάτους και θανάτους στη διάρκεια των πέντε κύκλων της σειράς. Αυτός όμως κερδίζει άξια μία θέση στην κορυφή της κατηγορίας «θα σου ρίξω το πέναλτι σε εκείνη τη γωνία και δεν θα μπορέσεις να το πιάσεις». Ένας από τους Ντοθράκι τολμάει να αμφισβητήσει την Καλίσι και αφήνει αιχμές για τον Ντρόγκο. Μπροστά στον Ντρόγκο.

Η φουλ επίθεση των White Walkers

Το τελευταίο δεκαπεντάλεπτο του όγδοου επεισοδίου του 5ου κύκλου μας έδωσε λογικά μία πολύ μικρή γεύση από αυτό που θα γίνει προς το τέλος της σειράς. Γιατί ο πραγματικός εχθρός είναι οι White Walkers, αλλά μέχρι στιγμής ελάχιστοι στο Γουέστερος έχουν καταλάβει πόσο μεγάλος είναι ο κίνδυνος.

https://www.youtube.com/watch?v=IXMZgucLsjA

Η μάχη του Blackwater

Το ένατο επεισόδιο του δεύτερου κύκλου είναι ένα από τα ελάχιστα επεισόδια της σειράς που εστιάζουν σε μία μόνο τοποθεσία χωρίς να πηγαίνουν από εδώ και από εκεί. Η μάχη είναι μεγαλειώδης και τα κόλπα του Τίριον είναι φινετσάτα και… φλογερά.

https://www.youtube.com/watch?v=WcLoA9m-tiU

Η γέννηση των δράκων

Εκεί που λες πάει τρελάθηκε η Ντενέρις που μπαίνει στη φωτιά, γιατί συνήθως αυτό παθαίνει όποιος λέει «θα μπω μέσα στη φωτιά και θα είμαι εντάξει», βγαίνει την επόμενη ημέρα κυρία και με κάτι γλυκά δρακάκια γύρω της. Βέβαια τα δρακάκια θα αργήσουν να μεγαλώσουν και μέχρι τότε δεν είναι πιο χρήσιμα από ότι είναι τα καναρίνια αλλά και πάλι. Το να έχεις δράκο ποτέ δεν έφυγε από τη μόδα.

daenerys_targaryen_dragon_gif_by_tessiechester-d5a4ik6

Η δολοφονία του Τάιγουιν από τον Τίριον

Όπως έπρεπε. Με τα παντελόνια κάτω, εκεί που δεν το περίμενε με τίποτα. Γιατί όταν ζεις τη ζωή σου καταστρέφοντας τις ζωές των άλλων, κάποια στιγμή αυτό θα γυρίσει μπούμερανγκ. Ή όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση, θα γύρισει ως βέλος που θα σε τρυπήσει από τη μία πλευρά και θα βγει από την άλλη.

O θάνατος του Τζόφρι

Ήταν κάτι που το περιμέναμε πως και πως. Δεν ήμασταν σίγουροι ότι θα συμβεί (για όσους δεν είχαν διαβάσει τα βιβλία πάει αυτό), αλλά κάποια στιγμή έπρεπε να μπει ένα τέλος στην ιστορία αυτού του κωλόπαιδου. Και μπορεί να μην το ευχαριστηθήκαμε όσο θα θέλαμε, αφού συνέβη στα πρώτα επεισόδια της τέταρτης σεζόν και δεν είχαμε προλάβει ακόμα να μπούμε φούλ σε ρυθμούς, αλλά στο διάολο να πάει και ακόμα παραπέρα.

Η μάχη του Όμπεριν με το Βουνό

Αν και νέος χαρακτήρας στη σειρά ο Όμπεριν κατάφερε μέσα σε λίγα επεισόδια να γίνει από τους αγαπημένους του κοινού. Είχε έτοιμη την ατάκα, μπορούσε να ρίξει ξύλο, είχε έρθει για να κόψει κώλους Λάνιστερ, οπότε όλα πάνω του έμοιαζαν ιδανικά. Ήταν ένα πρόσωπο που μπορούσαμε να ακολουθήσαμε. Μόνο που στη μάχη με το Βουνό, αντί να τελειώνει τη δουλειά, συνέχισε τις ερωτήσεις. Και την πάτησε.

Το δολοφονικό πέσιμο στον Τζον Σνόου

Το αν η εξέλιξη που είχαμε στο φινάλε είναι οριστική, είναι κάτι που έχει συζητηθεί διεξοδικά. Το τι έχει συμβεί θα το μάθουμε σύντομα. Ότι και να γίνει όμως αυτή τη σεζόν, δεν αλλάζει το γεγονός ότι τα μαχαίρια των ανταρτών της νυχτερινής φρουράς κάρφωσαν  και εμάς. Ο Τζον Σνόου είναι από τους λίγους χαρακτήρες που είχαν μείνει και είχαν την απεριόριστη συμπαράσταση μας, αλλά το διεστραμμένο μυαλό του Martin είχε άλλα σχέδια για το φινάλε. Μέχρι τις 24 Απριλίου λοιπόν μένουμε με αυτή την εικόνα.

https://vimeo.com/130754343

Ο αποκεφαλισμός του Νεντ Σταρκ

Αυτή ήταν η πρώτη στιγμή στο Game of Thrones που καταλάβαμε ότι σε αυτή τη σειρά δεν μετράνε τα πρόσωπα αλλά η ιστορία. Ο πρωταγωνιστής, ο άνθρωπος της ηθικής, ο άνθρωπος του σωστού και του δίκαιου. Όλα αυτά ναι. Όταν όμως όλα αυτά είναι o Sean Bean, ακόμα και αν δεν είχαμε διαβάσει τα βιβλία θα έπρεπε να την έχουμε μυριστεί τη δουλειά.

Ο Ματωμένος Γάμος

Ποτέ ξανά για μία σειρά δεν υπήρξε τόση μαζική απογοήτευση, τόση θλίψη, τόσο μεγάλο σοκ, τόση έκπληξη, τόσα κλάμα και ότι άλλο σε υπερβολή μπορούμε να φανταστούμε. Ο Ματωμένος Γάμος είναι ίσως η πιο συγκλονιστική στιγμή στην ιστορία της τηλεόρασης που μας αφήνει να μαζεύουμε το σαγόνι μας από το πάτωμα. Η απουσία μουσικής στους τίτλους τέλους μας φέρνει σε επαφή με τη σιωπή μας μέχρι να συνειδητοποιήσουμε τι στο διάολο είδαμε.

[iframe]<center><a href=”https://roxx.gr/radio”><img border=”0″ src=” https://roxx.gr/wp-content/uploads/2016/04/roxx-radio-big-banner.png” width=”1000″ height=”180″ /></a></center>[/iframe]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ