Οριστική παύση στη λειτουργία του Piraeus Academy

Roxx |
Οριστική παύση στη λειτουργία του Piraeus Academy - Roxx.gr

Την πρώτη απώλεια συναυλιακού χώρου βιώνει η Αθήνα λόγω της πανδημίας αφού το Piraeus Academy κατεβάζει ρολά.

To Piraeus Academy λειτούργησε την τελευταία πενταετία και από τη σκηνή του πέρασαν δεκάδες ονόματα του rock και metal χώρου (και όχι μόνο). Ας ελπίσουμε ότι δεν θα υπάρξουν άλλες αντίστοιχες απώλειες στη δύσκολη περίοδο που περνάει και ο χώρος των συναυλιών.

Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση που επιβεβαιώνει το κλείσιμο του χώρου και αφήνει υποσχέσεις ότι σύντομα θα υπάρξει κάτι νέο.

Καληνύχτα… η αυλαία έπεσε.
Η αρχή όλων είναι το όραμα. Το φθινόπωρο του 2015, διαμέσω capital controls και δυσμενών οικονομικών συνθηκών, άνοιξε τις πόρτες του το Piraeus 117 Academy στην καρδιά της Αθήνας με στόχο να χαρίσει στο μουσικόφιλο κοινό αξεχαστες συναυλιακές εμπειρίες παρέα με αγαπημένους καλλιτέχνες. Η ομάδα πίσω από το φιλόδοξο εγχείρημα ξεκίνησε κυριολεκτικά από το μηδέν τη μεταμόρφωση του χώρου σε ένα μουσικό venue άρτιων τεχνικών προδιαγραφών ικανό να συναγωνιστεί αντίστοιχα venues του εξωτερικού.
Φτάνοντας στο 2020, κατέφθασε η εποχή του Covid-19 και της μεγαλύτερης οικονομικής αβεβαιότητας των τελευταίων δεκαετιών. Τα φώτα των συναυλιακών χώρων και club έσβησαν, οι πόρτες κλειδώθηκαν με αμφίβολο τον τρόπο της μελλοντικής τους λειτουργίας.
Οικονομικές πιέσεις από το περιβάλλον της ιδιοκτησίας του χώρου oδήγησαν σε κλίμα αδιαλλακτικότητας καθιστώντας αδύνατη τη συνέχιση της λειτουργίας του χώρου ως του συναυλιακού venue που αγάπησε το κοινό.
Όταν χαθεί η μαγεία ενός χώρου λόγω οικονομικών παραγόντων, η αυλαία του αναγκαστικά πέφτει.
Η ομάδα Διεύθυνσης και Καλλιτεχνικής Παραγωγής του Piraeus 117 Academy, κλείνει ένα κεφάλαιο ώστε να ανοίξει ένα καινούργιο σύντομα σε νέα συναυλιακά και πολιτιστικά σοκάκια.
Με αγάπη και πάθος για τη μουσική, τις συναυλίες και τον πολιτισμό.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ