Υπήρχε τελικά κάποιος λόγος που ο Τζον Σνόου ήταν Ταργκάρυεν στο Game of Thrones;

Roxx |
Υπήρχε τελικά κάποιος λόγος που ο Τζον Σνόου ήταν Ταργκάρυεν στο Game of Thrones; - Roxx.gr

Ακούστε εδώ ζωντανά το Roxx Radio


ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ SPOILERS ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΟΥ GAME OF THRONES

Το Game of Thrones μας κούνησε μαντήλι το βράδυ της Κυριακής στο φινάλε της σεζόν που δίχασε το κοινό, με ένα επεισόδιο που έχει τη χειρότερη βαθμολογία στην ιστορία της σειράς.

Ήταν τέτοια η βιασύνη των δημιουργών να ολοκληρώσουν τη σειρά, που μετέτρεψαν το Game of Thrones σε μία σκιά του εαυτού του, με την πλοκή πολλές φορές να μην βγάζει νόημα ή για να το θέσουμε καλύτερα να μην προλαβαίνει να βγάλει νόημα, αφού οι μεταστροφές των χαρακτήρων δεν είχαν τον χώρο να αναπνεύσουν. Όσο για τις θεωρίες και για τις αναλύσεις εκεί τα πράγματα πήγαν ακόμα χειρότερα. Πάρτε για παράδειγμα την πραγματική καταγωγή του Τζον Σνόου.

Ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια όχι μόνο της σειράς αλλά φυσικά και των βιβλίων, από τότε που πρωτοκυκλοφόρησαν πίσω στα μέσα της δεκαετίας του ’90. Ο George RR Martin έχει δηλώσει πολλές φορές ότι όταν οι Benioff και Weiss τον συνάντησαν για να συζητήσουν το ενδεχόμενο μεταφοράς των βιβλίων στην τηλεόραση, η ερώτηση που τους έκανε ήταν αν έχουν καταλάβει ποια είναι η μητέρα του Τζον Σνόου. Αυτοί απάντησαν σωστά και από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Στα βιβλία του, ο Martin, δεν έχει φτάσει στην αποκάλυψη έτσι η θεωρία του R+L=J επιβεβαιώθηκε από τη σειρά. Ο Σνόου ήταν γιος του Ρέγκαρ Ταργκάρυεν και της Λυάνα Σταρκ και φυσικά νόμιμος διάδοχος του σιδερένιου θρόνου με δικαίωμα μεγαλύτερο από την Ντενέρις, που ήταν αδελφή του Ρέγκαρ.

Όλα αποκαλύπτονται από τον Μπραν που βλέπει το σκηνικό σε όραμα και τον Σαμ που διαβάζει για αυτό στα βιβλία της Ακρόπολης, η αλήθεια φτάνει στον Τζον Σνόου στις αρχές της φετινής σεζόν και στη συνέχεια στη Ντενέρις που δεν παίρνει τα νέα και τόσο καλά.

Φυσικά ο Τζον Σνόου έχει προλάβει να πει την αλήθεια στη Σάνσα και την Άρυα και από εκεί λογικά θα το έχουν μάθει και τα επτά βασίλεια.

Και ενώ όταν με το καλό θα κυκλοφορήσουν τα βιβλία περιμένουμε μία καλύτερη ανάλυση της ιστορίας και τον ρόλο που θα παίξει στο «ράγισμα» του χαρακτήρα της Ντενέρις, στη σειρά εκτός από την αμηχανία που δημιουργεί ανάμεσα στους δυο τους και τον θάνατο του Βάρυς, δεν συμβαίνει απολύτως τίποτα άλλο.

Ένα από τα κεντρικά θέματα του A song of ice and fire ξεπερνιέται επιδερμικά χωρίς μάλιστα να παίζει κανέναν απολύτως ρόλο στο τι γίνεται από τον θάνατο της Ντενέρις και μετά αφού δεν αναφέρεται ποτέ ξανά.

Με λίγα λόγια ο χειρισμός και σε αυτή την υπόθεση ήταν επιφανειακός.

Τα βιβλία του George RR Martin που θα ολοκληρώσουν τη σειρά ελπίζουμε να κυκλοφορήσουν κάποια στιγμή στο μέλλον. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ