Τότε θα «χτυπήσει» το Netflix η πανδημία

Roxx |
Τότε θα «χτυπήσει» το Netflix η πανδημία - Roxx.gr

Το απόγευμα της Πέμπτης το Netflix παρουσίασε τα οικονομικά του στοιχεία για το δεύτερο τρίμηνο του 2020 και με δέκα εκατομμύρια νέους συνδρομητές έφτασε τα 193 εκατομμύρια παγκοσμίως.

Είχαν προηγηθεί αλλά 16 εκατομμύρια συνδρομητές στο πρώτο τρίμηνο με τον Μάρτιο να είναι ο πρώτος μήνας της καραντίνας κάτι που φυσικά έπαιξε μεγάλο ρόλο σε αυτή την αύξηση.

Σε αντίθεση με το Hollywood, που δέχθηκε μεγάλο πλήγμα από την πανδημία, το Netflix προχώρησε κανονικά με τον προγραμματισμό του παρουσιάζοντας κάθε μήνα δεκάδες νέους τίτλους, όμως δεν θα αργήσει η ώρα που θα επηρεαστεί και αυτό από τις παύσεις των γυρισμάτων.

«Επειδή το πλάνο των γυρισμάτων μας είχε προβλεφθεί πολύ καιρό πριν, τα σχέδια μας για τις νέες κυκλοφορίες μέσα στο 2020 θα παραμείνουν στο μεγαλύτερο ποσοστό ανεπηρέαστα» αναφέρει η εταιρεία στην επιστολή που περιλαμβάνει τα οικονομικά αποτελέσματα. «Για το 2021 όμως και με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, περιμένουμε ότι η παύση στις παραγωγές θα μας κάνει να ρίξουμε μεγαλύτερο βάρος σε κυκλοφορίες για το δεύτερο μισό της χρονιάς» αναφέρει.

Πάντως η εταιρεία τονίζει ότι αν και το πρώτο εξάμηνο της επόμενης χρονιάς δεν θα έχει τον ίδιο όγκο κυκλοφοριών, στο σύνολο τους οι τίτλοι για το 2021 θα παραμείνουν σχεδόν ιδιοι.

O ανταγωνισμός για το Netflix μεγαλώνει αυτό το διάστημα με την άφιξη του HBO Max και του Peacock, ενώ το Disney Plus συνεχίζει το λανσάρισμα του σε πολλές χώρες και το Apple Tv Plus είναι ήδη διαθέσιμο παντού.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ