Θεμέλιο: Το πρώτο trailer για το διαμάντι της επιστημονικής φαντασίας που έρχεται στην Apple

Roxx |
Θεμέλιο: Το πρώτο trailer για το διαμάντι της επιστημονικής φαντασίας που έρχεται στην Apple - Roxx.gr

Την πρώτη ματιά σε ένα από τα πιο φιλόδοξα πρότζεκτ της δεκαετίας μας έδωσε η Apple στο πλαίσιο της παρουσίασης που έκανε για νέα προϊόντα το απόγευμα της Δευτέρας.

Η τηλεοπτική μεταφορά του Foundation θα γίνει πραγματικότητα στο Apple TV+ και αναμένεται με δέκα επεισόδια το 2021. Η σειρά βασίζεται φυσικά στο θρυλικό έργο του Ισαάκ Ασίμωφ, ένα από σημαντικότερα της επιστημονικής φαντασίας γενικότερα, που ξεκίνησε ως τριλογία αλλά πολλά χρόνια μετά συμπληρώθηκε με δύο πρίκουελ και δύο σίκουελ.

Το πρότζεκτ «τρέχει» ο David S. Goyer (σεναριογράφος στα Batman Begins και Dark Night) ενώ τον πρωταγωνιστικό ρόλο του επιστήμονα Χάρι Σέλντον έχει ο Τζάρεντ Χάρις (Chernobyl). Δείτε το πρώτο teaser και αμέσως διαβάστε την περίληψη του πρώτου βιβλίου.

Περίληψη:

Εδώ και δώδεκα χιλιάδες χρόνια η Γαλαξιακή Αυτοκρατορία είναι το απαύγασμα του ανθρώπινου πολιτισμού. Όμως ο καιρός της ακμής της έχει πια παρέλθει. Μόνο ο Χάρι Σέλντον, οραματιστής επιστήμονας και πατέρας της επιστήμης που είναι γνωστή ως ψυχοϊστορία γνωρίζει τι επιφυλάσσει το μέλλον – μία εποχή σκοταδισμού, βαρβαρότητας και πολεμικών συγκρούσεων που θα διαρκέσει τριάντα χιλιετίες. Στην απελπισμένη προσπάθειά του να μεταλαμπαδεύσει τη γνώση στις επόμενες γενιές και να σώσει την ανθρωπότητα, ο Σέλντον συγκεντρώνει γύρω του τους κορυφαίους επιστήμονες και στοχαστές της Αυτοκρατορίας και τους μεταφέρει σ’ ένα πλανήτη στις παρυφές του γαλαξία, έναν κόσμο που προορίζεται να γίνει λίκνο πολιτισμού αλλά και φάρος ελπίδας για τις γενιές του μέλλοντος.

Το καταφύγιο αυτό παίρνει την ονομασία Θεμέλιο.

Σύντομα, το Θεμέλιο βρίσκεται στο έλεος διεφθαρμένων πολέμαρχων που αναδύονται μέσα από τα συντρίμμια της Αυτοκρατορίας. Το αναπόφευκτο δίλημμα για τους τελευταίους υπέρμαχους του ανθρώπινου πολιτισμού είναι να υποκύψουν στους βαρβάρους και να ζήσουν ως σκλάβοι – ή να επιλέξουν την ελευθερία και την αντίσταση, μία απόφαση που ίσως οδηγήσει τους ίδιους και ολόκληρο το ανθρώπινο είδος στην ολοκληρωτική καταστροφή…

Το μνημειώδες έργο του Isaac Asimov που καθόρισε την εξέλιξη ενός ολόκληρου είδους, τιμήθηκε με το βραβείο Hugo ως η κορυφαία σειρά του Φανταστικού όλων των εποχών και κατέκτησε επάξια μία θέση μεταξύ των αριστουργημάτων της σύγχρονης λογοτεχνίας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ