Η ‘Σέχτα’ μας μιλάει για το 2ο Φεστιβάλ της

Roxx |
Η ‘Σέχτα’ μας μιλάει για το 2ο Φεστιβάλ της - Roxx.gr

Η καλλιτεχνική κίνηση Σέχτα, μας συστήθηκε το 2017, με το 1ο Φεστιβάλ Αγίων Θεοδώρων, που φάνταζε εξ’ αρχής μια φιλόδοξη κίνηση με αγνούς σκοπούς. Φέτος το Φεστιβάλ επιστρέφει με την 2η edition του, κι έτσι πήραμε αφορμή και μιλήσαμε με τους ανθρώπους πίσω από την Σέχτα, για όσα αφορούν στην δράση τους, αλλά και στην δεύτερη διεξαγωγή του Φεστιβάλ, που επίκειται σε λίγες μέρες και πιο συγκεκριμένα την Πέμπτη 6 Ιουλίου στον Παλιό Σιδηροδρομικό Σταθμό Αγίων Θεοδώρων στην Κόρινθο.

1) Τι είναι η Σέχτα; Ακούγεται πολύ έντονα σαν μία εσωστρεφή οργάνωση με ανώτερους σκοπούς, όμως κάτι μου λέει πως έχουμε να κάνουμε με μία πολύ παραδοσιακή μορφή κολεκτίβας. Τι πραγματεύεστε και ποιο είναι το μανιφέστο σας;

Όπως  το είπες και εσύ η Σέχτα αποτελείται απο μία ομάδα μικρή σε αριθμών ατόμων  κυρίως απο την περιοχή της Αττικής,  οι οποίοι έχουν συνεχώς  την επιθυμία να συνεισφέρουν με τον λόγο και το έργο τους  σε κάποια δραστηριότητα καλλιτεχνικού και μερικές  φορές φιλανθρωπικού περιεχομένου. Σκοπός  αυτής  της  δημιουργίας  είναι να ενώνει τους ανθρώπους  κάθε ηλικίας για έναν κοινό και ιερό σκοπό, όπως αυτός. Προς στιγμήν η Σέχτα λειτουργεί πειραματικά και εξελίσσεται διαρκώς, γι’ αυτό κι όπως βλέπεις προσεγγίζω το θέμα από μια γενική και αφηρημένη σκοπιά. Όποιος έχει χρόνο μπορεί να ρίξει μιά ματιά στην σελίδα μας στο Facebook και νομίζω θα πάρει μία ιδέα των δραστηριοτήτων μας.

Σέχτα on Facebook: https://www.facebook.com/sehta016

2) Δεύτερη χρονιά για το φεστιβάλ Αγίων Θεοδώρων και όπως φαίνεται υπάρχει διάθεση για συνέχεια. Ποιοι σκοποί υποβόσκουν πίσω από το φεστιβάλ και πώς το νιώθετε να εξελίσσεται ήδη, τώρα που μπαίνετε στην δεύτερη edition του. Υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα πλάνα ή οράματα για το μέλλον;

Καλούμαστε απο τον  σύλλογο της  περιοχής να ρυθμίσουμε το τεχνικό κομμάτι της συναυλίας, λόγω  του ότι τόσο καιρό το έτρεχαν άνθρωποι οι οποίοι δεν είχαν πολλές γνώσεις  επάνω στο αντικείμενο. Οι περισσότεροι από εμάς λίγο πολύ έχουμε συμμετάσχει στο φεστιβάλ (όπως και σε άλλες συναυλιακές διοργανώσεις) και έχουμε δει τι χρειάζεται για να στήσεις κάτι τέτοιο, οπότε δεχτήκαμε με ιδιαίτερη χαρά να εμπλακούμε. Το πλάνο είναι χρόνο με τον χρόνο να ανοίξει το εύρος  του όσο τον δυνατόν  πιο πολύ, ώστε να αρχίσει ο κόσμος  να βρίσκει νέα ερεθίσματα και ιδέες σε αυτό και να ταυτίζεται και αυξάνεται όλο και περισσότερο.

3) Πείτε μας δυο λόγια για τις μπάντες που εμφανίζονται. Με ποιο κριτήριο επιλέχθηκαν και για ποιον λόγο τις ξεχωρίζετε;

Η αρχική ιδέα είναι να συμμετέχουν, οπότε και προβάλλονται όσο το δυνατόν πιο πολλά τοπικά σχήματα, τα οποία έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε υπο κακές  συνθήκες  σε μικρά clubs, χωρίς ούτε την υποτυπώδη υποδομή, και συνήθως με κακό ήχο. Απο κει και ύστερα προσπαθούμε να προτείνουμε και σχήματα τα οποία ανακαλύψαμε ή είδαμε τυχαία σε κάποια εμφάνιση, όπως πχ έγινε με τους 10 Code και Stadio Yanco! Οι Order Of the Black Jacket  τον περασμένο χρόνο έβγαλαν το πρώτο τους  EP, οπότε είναι μία καλή ευκαιρία για αυτούς  να εμφανιστούν σε headline ρόλο. Οι Drunk Jackals ειναι το πιο hot όνομα αυτή την στιγμή  στην Κόρινθο και παρά το ότι τους είχαμε και πέρυσι, θα ήταν κρίμα να μην συμμετάσχουν. Tους 10 Code τους είχαμε σταμπάρει απο το 2017 αλλά δεν μπορόυσαν να παίξουν, και φέτος ήταν μια ευκαιρία να τους έχουμε. Oι Stadio Yanco είναι ένα καινούριο τοπικό σχήμα που προσεγγίζει με μεγάλη επιτυχία έναν 80’ post punk ήχο που ήδη μοιάζει να έχει έναν δικό του χαρακτήρα. Πιο ιδανικό ξεκίνημα για την βραδιά δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε.

4) Όπως γνωρίζω οι άνθρωποι πίσω από το φεστιβάλ, δεν είστε επαγγελματίες διοργανωτές, αλλά μουσικοί μέλη συγκροτημάτων  που παίζουν  τον δικό τους ρόλο στην διαδραμάτιση της μουσικής σκηνής της Ελλάδας, όπως αυτή διαμορφώνεται στις μέρες μας.

Ναι οι άνθρωποι του συλλόγου είναι μουσικοί, μαθητές, φοιτητές, που την ημέρα της διεξαγωγής του φεστιβάλ –ή όποια άλλη ημέρα περιλαμβάνει κάποια από τις δραστηριότητές μας- είναι ταγμένοι στην Σέχτα.

5) Τι βλέπετε λοιπόν στην μουσική σκηνή της Ελλάδας αυτή την στιγμή; Πολλοί λένε ότι βρίσκεται στην απόλυτη περίοδο άνθισής της, και άλλοι μιλάνε για κορεσμό. Τι συμβαίνει τελικά; Πώς βλέπετε το μέλλον της και πείτε μας μερικές μπάντες ή κυκλοφορίες που ξεχωρίσατε από αυτήν τα τελευταία χρόνια.

Σίγουρα υπάρχει κινητικότητα και αύξηση  στα συγκροτήματα  σε σχέση με 10-15 χρόνια πριν, βοηθάει και ο μηχανισμός  του διαδικτύου σε αυτό, αλλά ακριβώς για αυτόν τον λόγο ο κόσμος συχνά δυσκολέυεται να εντοπίσει νέα αξιόλογα πράγματα, και βολεύεται επιστρέφοντας στα ίδια και τα ίδια, πολλές φορές υποκινούμενος από μόδες. Όπως όλα τα πράγματα, έτσι και αυτό έχει ημερομηνία λήξεως,  οπότε είμαι αισιόδοξος και περιμένω να δώ στο μέλλον, τον κόσμο αλλά και τους καλλιτέχνες να ρισκάρουν περισσότερο και να φέρνουν καινούρια και διαφορετικά πράγματα στο τραπέζι. Οι υπόλοιποι ας έρθουν να πιουν τις μπύρες τους, είναι πάντα ευπρόσδεκτοι.

6) Ευχαριστούμε για την συνέντευξη, τα τελευταία λόγια σας ανήκουν.

Να είστε όλοι καλά, ευχαριστούμε κι εμείς  για τον χρόνο σας και ελπίζουμε να δούμε κάποιους απο εσάς, στους Άγιους Θεόδωρους στις 6 Ιουλίου, για το φεστιβάλ της καρδιάς μας!

***

Το 2ο Φεστιβάλ Αγίων Θεοδώρων, περιλαμβάνει τους Order of the Black Jacket, Drunk Jackals, 10 Code και Stadio Yanco, και θα διαδραματιστεί την Πέμπτη 6 Ιουλίου, στον Παλιό Σιδηροδρομικό Σταθμό Αγίων Θεοδώρων στην Κόρινθο.

Όλες οι λεπτομέρειες εδώ: www.facebook.com/events/283532459191286ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ