Όλες οι ταινίες που θα προβάλλονται στους θερινούς κινηματογράφους

Roxx |
Όλες οι ταινίες που θα προβάλλονται στους θερινούς κινηματογράφους - Roxx.gr

Την 1η Ιουνίου θα ανοίξουν οι θερινοί κινηματογράφοι όπως είχε προαναγγείλει η υπουργός πολιτισμού Λίνα Μανδώνη και οι αίθουσες ετοιμάζονται να υποδεχθούν τους πρώτους θεατές.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Αιθουσαρχών Κινηματογραφιστών το ποσοστό της πληρότητας σε κάθε κινηματογράφο θα είναι περίπου στο 70% ενώ δεν θα υπάρχει διάλειμμα κατά τη διάρκεια των προβολών, έτσι ώστε το μπαρ να λειτουργεί απρόσκοπτα χωρίς να συνωστίζονται οι θεατές. Το ΦΠΑ στην τιμή των εισιτηρίων μειώνεται από το 24% στο 13%.

Ακολουθεί η λίστα με όλες τις ταινίες που θα προβάλλονται στην Αθήνα όπως τις κατέγραψε το athinorama.gr, αλλά πρώτα δείτε τα δύο νέα βίντεο της καμπάνιας «Το σινεμά σε περιμένει».

Στο κέντρο της πόλης, ανοίγει ο κήπος της Αίγλης Ζαππείου με την πολυβραβευμένη «Ευτυχία» του Άγγελου Φραντζή, το ελληνικό box office hit της σεζόν. Ανεβαίνουμε την οδό Μαυρομιχάλη και λίγο πριν τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας βρίσκουμε τα αναμμένα φώτα του σινεμά Παναθήναια, όπου προβάλλονται δύο ταινίες. Τα πολυσυζητημένα οσκαρικά «Παράσιτα» του Μπονγκ Τζουν-χο και το ελληνικό φιλμ «Απόστρατος» (Ζαχαρίας Μαυροειδής) το οποίο είχε σημειώσει αξιόλογη πορεία στις αίθουσες πριν το κλείσιμό τους.

Βορειότερα, επιστρέφει το Κάρμεν με την «Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς» του Γιάννη Οικονομίδη, φιλμ που φιλοδοξεί να συνεχίσει να προβάλλεται σε γεμάτες αίθουσες όπως συνέβαινε προ lockdown. Το σινεφίλ «Βαμμένο Πουλί» (Βάτσλαβ Μαρχούλ) «προσγειώνεται» στην Κυψέλη και τη Στέλλα, όπου πριν από την προβολή του οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν στη μεγάλη οθόνη την τελευταία μικρού μήκους του Βασίλη Κεκάτου «Όταν Κοιμάσαι ο Κόσμος Αδειάζει». Στο Cine Φιλοθέη θα μπορείτε να δείτε τα «Σκοτεινά Νερά» του Τοντ Χέινς, με το Cine Ψυχικό Classique να προβάλλει τα «Παράσιτα».

Στο Χαλάνδρι τώρα, η Αβάνα επανέρχεται με το φιλμ μυστηρίου «Στα Μαχαίρια» (Ράιαν Τζόνσον) και η Αίγλη με την «Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς». Σε ρομαντικές διαθέσεις κατευθύνεται το Αλεξάνδρα, όπου προβάλλεται το γαλλικό «Ραντεβού στο Belle Epoque» (Νικολά Μπεντός), ενώ στη μεγάλη οθόνη του Αμίκο θα μπορείτε να δείτε ξανά το ιστορικό δράμα «Κατηγορώ…!» του Ρομάν Πολάνσκι. Από την άλλη, όχι πάρα πολύ μακριά, ο γυρισμένος στου Παπάγου «Απόστρατος» δε θα μπορούσε να μην προβάλλεται στο σινεμά Άρτεμις που βρίσκεται στην καρδιά της περιοχής.

Δύο ταινίες για το Σινέ Γέρακας, τα «Πόνος και Δόξα» και «Εξαφανισμένος» (Ροδρίχο Σορογκογιέν), μία για το Σινέ Παλλήνη που εμπιστεύεται τα «Παράσιτα» όπως και το Άνοιξις στο Ηράκλειο.

Ο δημοτικός κινηματογράφος Μίμης Φωτόπουλος στο Μαρούσι κάνει δύο «πολεμικές» οσκαρικές επιλογές, με το καλόκαρδο «Τζότζο» (Τάικα Γουαϊτίτι) από τη μία και το «1917» (Σαμ Μέντες) από την άλλη. Επί της Λεωφόρου Πατησίων, το φρεκαρισμένο Ηλέκτρα προβάλλει το βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα φιλμ του Κλιντ Ίστγουντ «Η Μπαλάντα του Ρίτσαρντ Τζούελ», την ώρα που στην Κοδριγκτώνος η «Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς» θα παίζει στο Τριανόν το οποίο θα έχει ανοίξει την οροφή για να πάρει την open air μορφή του. Την «Ευτυχία» θα βρείτε ακόμα στο γαλατσιώτικο Αττικόν Άλσος και στον Αμύντα στο Παγκράτι, όπου επίσης η Λάουρα επιστρέφει με τα «Παράσιτα».

Παραλιακά τώρα, το Cine Φλοίσβος προβάλλει την «Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς», ενώ Ακτή στη Βουλιαγμένη και Μαριλένα στην Άνω Γλυφάδα διαλέγουν την «Ευτυχία». Ξεχωρίζουν οι επιλογές του θερινού Όνειρο στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη στου Ρέντη, με το animation της Pixar «Φύγαμε» και την πρόσφατη ταινία του Γκάι Ρίτσι «The Gentlemen». Στην Παραλία Μαραθώνα και το Cool Τύμβος σας περιμένουν δύο επιτυχίες του box office, το «Joker» και η «Ευτυχία». Τέλος, στο Πόρτο Ράφτη και το Alex θα παίζεται ακόμα η «Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς».ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ