Ιστορική συμφωνία αλλάζει τον τρόπο που θα βλέπουμε νέες ταινίες

Roxx |
Ιστορική συμφωνία αλλάζει τον τρόπο που θα βλέπουμε νέες ταινίες - Roxx.gr

Η πανδημία δεν έχει επηρεάσει μόνο το φετινό κινηματογραφικό πρόγραμμα, αλλά οι επιπτώσεις αναμένεται να φανούν στα χρόνια που θα έρθουν. Οι σημαντικοί «παίκτες» του Hollywood προσπαθούν να βρουν λύσεις και μία από τις κινήσεις που έγιναν αυτές τις μέρες ανανέμενεται να αποδειχθεί ιστορικής σημασίας για τον τρόπο που οι ταινίες φτάνουν στους θεατές.

Τα στούντιο της Universal ήρθαν σε συμφωνία με τη μεγαλύτερη κινηματογραφική αλυσίδα του κόσμου, την AMC και για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες θα «σπάσει» το περίφημο παράθυρο αποκλειστικής διανομής από τους κινηματογράφους.

H συμφωνία αναφέρει ότι οι ταινίες της Universal θα μπορούν να γίνουν διαθέσιμες online 17 ημέρες μετά την πρώτη προβολή τους στους κινηματογράφους (αυτό το διάστημα περιλαμβάνει τρία σαββατοκύριακα), μειώνοντας δραστικό το «παράθυρο» των 90 ημερών που υπήρχε μέχρι σήμερα.

«Η κινηματογραφική εμπειρία παραμένει ο πυλώνας της δουλειάς μας. Η συμφωνία που κάναμε με τους κινηματογράφους AMC δείχνει την κοινή επιθυμία μας για ένα λαμπερό μέλλον της κινηματογραφικής βιομηχανίας με μεγαλύτερη ευελιξία για όλους» δήλωσε η πρόεδρος του Universal Filmed Entertainment Group, Donna Langley.

Από την πλευρά του ο CEO των AMC δήλωσε: «Οι κινηματογράφοι AMC αγκαλιάζουν με ενθουσιασμό αυτό το κινηματογραφικό μοντέλο, γιατί αυξάνει τα κέρδη για τα στούντιο από τη διάθεση online, έτσι με αυτό το κέρδος μπορούν να δώσουν το πράσινο φως για περισσότερες ταινίες».

H Universal έκανε δραστικές κινήσεις μέσα στην καραντίνα, αφού διέθεσε online το Invisible Μan λίγες ημέρες μετά την προβλή του στους κινημαμτογράφους, ενώ το διάστημα που παρέμεναν κλειστές οι αίθουσες έκανε διαθέσιμο ιντερνετικά το Trolls World Tour κάτι που προκάλεσε την κόντρα της με τους ιδιοκτήτες κινηματογράφων.

Μένει να δούμε αν αυτό το μοντέλο θα αποτελέσει παράδειγμα και για τα υπόλοιπα μεγάλα στούντιο.

Tenet: Στην Ελλάδα πριν την Αμερική και πριν τελειώσει το καλοκαίρι

Zack Snyder: «Προτιμώ να κάψω την ταινία της Justice League»ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ