Το αντίο των Metallica στον Ένιο Μορικόνε

Roxx |
Το αντίο των Metallica στον Ένιο Μορικόνε - Roxx.gr

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 91 ετών άφησε τη Δευτέρα ο θρυλικός συνθέτης Ένιο Μορικόνε, ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομα του με τα Spaghetti Western και έγραψε τη μουσική για δεκάδες ταινίες.

Το Ecstasy of Gold μέσα από το σάουντρακ του The Good, the Bad and the Ugly είναι το τραγούδι που χρησιμοποιούν οι Metallica ως intro στις συναυλίες τους από τη δεκαετία του ’80 και μάλιστα το διασκεύασαν πίσω στο 2007 για ένα tribute άλμπουμ.

«R.I.P. Ennio Morricone, η καριέρα σου ήταν θρυλική και οι συνθέσεις σου αντέχουν στο χρόνο. Σε ευχαριστούμε που έβαλες τις βάσεις για τόσα πολλά σόου μας από το 1983» έγραψε το συγκρότημα, ενώ ακολούθησε ένα προσωπικό μήνυμα του James Hetfield.

«Η μέρα που χρησιμοποιήσαμε για πρώτη φορά το Ecstasy of Gold ως intro ήταν μαγική. Έγινε μέρος του τελετουργικού μας πριν από τις συναυλίες από τότε. Έχω τραγουδήσει αυτή τη μελωδία χιλιάδες φορές για να ζεσταθώ πριν βγω στη σκηνή. Σε ευχαριστούμε Ένιο, που μας ανέβασες,ήσουν μέρος της έμπνευσης μας και του δεσίματος ανάμεσα σε εμάς του ανθρώπους που δουλεύουν στα live και στους οπαδούς. Θα σε σκέφτομαι για πάντα ως μέλος της οικογένειας των Metallica».ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ