Serj Tankian: «Κάποιοι οπαδοί των System of a Down μάλλον δεν έχουν διαβάσει τους στίχους»
News

Serj Tankian: «Κάποιοι οπαδοί των System of a Down μάλλον δεν έχουν διαβάσει τους στίχους»

Η περίοδος που διανύουμε είναι τρομερά φορτισμένη στις Η.Π.Α. με τις διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ να συνεχίζονται εδώ και δέκα ημέρες.

Είναι πολλοί οι καλλιτέχνες που δηλώνουν τη συμπαράσταση τους στο κίνημα Black Lives Matter και ένας από τους πιο δυναμικούς υποστηρικτές είναι ο Serj Tankian των System of a Down. H πορεία του και οι ιδέες του είναι καταγεγραμμένες από την αρχή της καριέρας του και είναι λογικό να στέκεται πάντα μπροστάρης σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σε συνέντευξη που έδωσε ο Serj στο “Side Jams with Bryan Reesman” εξέφρασε πάντως την περιέργεια του για τους οπαδούς του συγκροτήματος που του λένε να κρατάει τις πολιτικές του πεποιθήσεις για τον εαυτό του.

«Έρχονται στους λογαριασμούς μου στα social media και μου λένε ότι τους αρέσει η μουσική μου αλλά όχι οι ιδέες μου. Αν είναι ευγενικοί στον τρόπο που θα μιλήσουν δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό. Αλλά συνήθως δεν είναι. Και αυτό που δεν καταλαβαίνω εγώ αλλά και πολλοί άλλοι οπαδοί και το λένε είναι ‘έχεις διαβάσει τους στίχους στα τραγούδια εδώ και 20 χρόνια; Τα λέει τόσο καιρό μέσα από τη μουσική του. Χόρευες με αυτή απλά επειδή είχε ρυθμό; Δεν έπιασες το μήνυμα;» δήλωσε ο Serj.

«Πραγματικά δεν σκέφτηκαν ότι το B.Y.O.B. είναι αντί-ιμπεριαλιστικό τραγούδι; Ίσως και να μην το σκέφτηκαν αλλά μου κάνει τρομερή εντύπωση».

Το ίδιο θέμα δημιουργήθηκε αυτές τις ημέρες και με την ανοιχτή υποστήριξη του ντράμερ των System, John Dolmayan, στον Ντόναλντ Τραμπ, αλλά θα πρέπει να τονίσουμε ότι ο Dolmayan και ο Tankian είναι…. μπατζανάκηδες αφού οι γυναίκες τους είναι αδελφές και η σχέση τους πλέον οικογενειακή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ