Ορχήστρα από τη Βολιβία εγκλωβίστηκε λόγω κορωνοϊού σε «στοιχειωμένο» πύργο στη Γερμανία
News

Ορχήστρα από τη Βολιβία εγκλωβίστηκε λόγω κορωνοϊού σε «στοιχειωμένο» πύργο στη Γερμανία

Μπορεί οι περισσότεροι από εμάς να έχουμε να λέμε ότι εγκλωβιστήκαμε στα σπίτια μας κατά τη διάρκεια της καραντίνας, αλλά μία ομάδα μουσικών από τη Βολιβία έχει αναγκαστεί να παραμείνει στη Γερμανία εδώ και 73 ημέρες.

Η ορχήστρα ήταν προγραμματισμένο να εμφανιστεί στη χώρα σε μία σειρά συναυλιών, όμως λίγο πριν το ξεκίνημα της περιοδείας η γερμανική κυβέρνηση απαγόρευσε τις μεγάλες συγκεντρώσεις ενώ λίγο αργότερα προχώρησε και διακοπή των πτήσεων. Έτσι, οι μουσικοί, ανάμεσα στους οποίους ήταν και έφηβοι 17 χρονών, εγκλωβίστηκαν στη χώρα και μάλιστα σε ένα πύργο βγαλμένο από ταινία τρόμου.

Το παλάτι Rheinsberg χτίστηκε πριν από 600 χρόνια και βρίσκεται περίπου μιάμιση ώρα έξω από το Βερολίνο, ενώ ανάμεσα στους κατοίκους του ήταν και ο Φρειδερίκος ο Μέγας. Τα μέλη της ορχήστρας είπαν αστειευόμενα στο BBC ότι έχουν νιώσει το φάντασμα του Φρειδερίκου να κινείται στους τεράστιους διαδρόμους και ότι γενικά η έπαυλή μοιάζει στοιχειωμένη!

«Συνήθως δεν πιστεύω σε τέτοια πράγματα, αλλά πραγματικά νιώθουμε σαν να υπάρχουν φαντάσματα» είπε ο 20χρονος Camed Martela.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, στο δάσος που κυκλώνει το παλάτι κατοικούν τουλάχιστον δώδεκα αγέλες λύκων και τα βράδια τα ουρλιαχτά τους φτάνουν φυσικά μέχρι εκεί.

Το κόστος διαμονής στο συγκεκριμένο παλάτι φτάνεις τις 40.000 ευρώ τον μήνα και το φεστιβάλ που είχε καλέσει την ορχήστρα στη Γερμανία, έχει βοηθήσει στη συγκέντρωση των χρημάτων, αν και προκαλεί εντύπωση πως δεν τους τους βρήκαν ένα διαφορετικό κατάλυμα για τη διαμονή τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η πτήση που θα μεταφέρει τους μουσικούς πίσω στη χώρα τους έχει προγραμματιστεί για τις αρχές Ιουνίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ