Ανοίγουν ξανά 200 κινηματογράφοι στο Πεκίνο
News

Ανοίγουν ξανά 200 κινηματογράφοι στο Πεκίνο

H πανδημία του κορωνοϊού που ξεκίνησε από την Κίνα στα τέλη του 2019 μεταφέρθηκε σε πολλές χώρες του κόσμου και οδήγησε σε καραντίνα εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους.

Σε αντίθεση με την Ευρώπη που ο ιός βρίσκεται σε έξαρση εδώ και ένα μήνα τα πράγματα στην Κίνα είναι πλέον καλύτερα και όπως αποφασίστηκε από το Σάββατο θα ανοίξουν περίπου 200 κινηματογράφοι για το κοινό. Την προηγούμενη εβδομάδα έγινε το ίδιο σε μικρότερες επαρχίες της χώρας, όμως αυτή είναι η πρώτη μεγάλη πόλη που ανοίγει αίθουσες.

Τα προληπτικά μέτρα όμως θα παραμείνουν, αφού για να μπει κάποιος στην αίθουσα θα πρέπει να παρουσιάσει τον ενημερωμένο κωδικό υγείας του, θα του παίρνουν τη θερμοκρασία για να βλέπουν αν έχει πυρετό, θα φοράει μάσκα ενώ θα υπάρχουν κενές θέσεις ανάμεσα στους θεατές. Τέλος, μετά από  κάθε προβολή θα γίνεται απολύμανση στις αίθουσες.

Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου νέες ταινίες αυτή τη στιγμή αν και γίνονται συζητήσεις με τα στούντιο για να προβληθούν στην Κίνα κάποιες από τις ταινίες που άλλαξαν ημερομηνίες πρεμιέρας λόγω του κορωνοϊού.

Ανάμεσα σε άλλες, θα προβληθούν οι τέσσερις ταινίες των Avengersm τα Interstellar και Inception αλλά και ταινίες του Harry Potter. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ