Στον κόσμο τους οι ιδιοκτητες ευρωπαϊκών κινηματογράφων: Ζητούν να μην κυκλοφορήσουν online οι ταινίες
News

Στον κόσμο τους οι ιδιοκτητες ευρωπαϊκών κινηματογράφων: Ζητούν να μην κυκλοφορήσουν online οι ταινίες

Στην εποχή της πανδημίας του κορωνοϊού κάθε είδος διασκέδασης εκτός σπιτιού είναι απαραίτητο να αποφεύγεται, έτσι εδώ και μέρες οι κινηματογράφοι ε πολλές χώρες του κόσμου, ανάμεσα τους και η Ελλάδα, παραμένουν κλειστοί.

Δεκάδες ταινίες έχουν αναβάλλει τις πρεμιέρες τους για πολλού μήνες και τις τελευταίες ημέρες πολλά μγάλα στούντιο πήραν την απόφαση να κυκλοφορήσουν online ταινίες που παίζονταν μέχρι πρόσφατα στις αίθουσες πολύ νωρίτερα από ότι ήταν προγραμματισμένο. Η αρχή έγινε σήμερα με το Invisible Man, το Hunt και το Emma ενώ την επόμενη εβδομάδα αναμένονται τα Birds of Prey, The Gentlemen και Bloodshot.

H UNIC όμως που εκπροσωπεί ιδιοκτήτες κινηματογράφων στην Ευρώπη, έχει αντίθετη άποψη και καλεί τα μεγάλα στούντιο να μην «σπάνε» το εμπάργκο για την online κυκλοφορία νωρίτερα από το προκαθορισμένο.

«Θεωρούμε ότι η διατήρηση του εμπάργκο θα κάνει καλό και στον χώρο και στο κοινό» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση, η οποία φαίνεται εντελώς εκτός τόπου και χρόνου, αφού οι ταινίες που προορίζονται για online streaming αυτές τις ημέρες, είτε είχαν κάνει ήδη τον κύκλο τους στις αίθουσες είτε διακόπηκαν πρόωρα λόγω της κρίσης και δεν υπήρχε περίπτωση να συνεχιστούν όταν θα επανέλθει η κανονικότητα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ