Οι Nothing But Thieves επέστρεψαν με νέο τραγούδι
News

Οι Nothing But Thieves επέστρεψαν με νέο τραγούδι

Το συγκρότημα θα εμφανιστεί live στην Αθήνα στις 5 Ιουνίου στο πλαίσιο του Ejekt Festival μαζί με τους Red Hot Chili Peppers.  

Οι Nothing But Thieves μόλις κυκλοφόρησαν το ολοκαίνουριο single τους με τίτλο “Is Everybody Going Crazy?”, μέσω της Panik Records και της Sony Music. To “Is Everybody Going Crazy?” είναι η πρώτη κυκλοφορία της μπάντας μετά το EP τους “What Did You Think When You Made Me This Way” το 2018 και το πετυχημένο album τους “Broken Machine” το 2017, που έφτασε στο Νο2 του UK albums chart.

Το νέο τραγούδι έκανε πρεμιέρα στο ραδιοφωνικό show της Annie Mac ως “Hottest Record in the World”, στο BBC Radio 1 και είναι το πρώτο δείγμα της νέα μουσικής που θα ακολουθήσει από τους Nothing But The Thieves.

https://youtu.be/YMRSmQRoI-E

Σε παραγωγή του Mike Crossey (The 1975, Arctic Monkeys, Wolf Alice), το single προσφέρει ένα φρέσκο ήχο στον ακροατή. Το track ανοίγει με ένα χαρακτηριστικό rock riff όπου στην συνέχεια οδηγεί στα εντυπωσιακά και μεγαλειώδη φωνητικά του τραγουδιστή Conor που χτίζουν ένα ξέφρενο dark pop ρεφρέν. Στιχουργικά, μιλάει για μία κατεστραμμένη σχεδόν μη αναγνωρίσιμη κοινωνία και την ανάγκη που έχει κάποιος να ξεφύγει από αυτό.

Το συγκρότημα δήλωσε: “Υπάρχει αρκετή λύπη γύρω από τα κουπλέ. Οι χαρακτήρες του τραγουδιού δεν καταλαβαίνουν τον κόσμο γύρω τους, ούτε μπορούν να συσχετιστούν με τους ανθρώπους που ζουν μέσα σε αυτόν. Αυτά που πίστευαν κάποτε πως είναι οι αρχές και οι ηθικές που πρέπει να ακολουθούν δεν ισχύουν πια. Σε ένα τέτοιο μέρος συνειδητοποιείς πως χρειάζεσαι κάτι σαν άγκυρα να πιαστείς από αυτήν. Υπάρχουν μερικά στοιχεία διαφυγής στο τραγούδι, είτε μέσα από άλλους ανθρώπους ή μικρές στιγμές αλλαγής ιδιοσυγκρασίας.”

Τα τελευταία χρόνια είναι μόνο ανοδικά για τους Nothing But Thieves. Έχουν πουλήσει πάνω από 700,000 δίσκους και έχουν ξεπεράσει τα 750Μ streams, έχοντας χτίσει έτσι ένα πιστό κοινό για τον alternative rock ήχο τους, ένα κοινό που τους κάνει ένα από τα καλύτερα τωρινά rock συγκροτήματα στον κόσμο. Με πάνω από 150,000 εισιτήρια σε πωλήσεις στην τελευταία περιοδεία τους και sold out shows στο Alexandra Palace του Λονδίνου, η επιτυχία τους είναι παγκόσμια.

Οι Nothing But Thieves είναι ο Conor Mason (φωνητικά, κιθάρα), ο Joe Langridge-Brown (κιθάρα), ο Dominic Craik (κιθάρα, πλήκτρα), ο Philip Blake (μπάσο) και ο James Price (drums).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ