Ο Stephen King μας καθησυχάζει: Ο κορωνοϊός δεν είναι σαν το Stand - Δεν θα πεθάνουμε όλοι
News

Ο Stephen King μας καθησυχάζει: Ο κορωνοϊός δεν είναι σαν το Stand – Δεν θα πεθάνουμε όλοι

Ο κορωνοϊος εξαπλώνεται, τα προληπτικά μέτρα συνεχίζονται και το σημαντικότερο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να μην επικρατήσει ο πανικός.

Και επειδή έχουμε δει πολλές ταινίες και έχουμε διαβάσει πολλά βιβλία για ιούς που διαλύουν την ανθρωπότητα, η φαντασία πολλές φορές οργιάζει. Ο Stephen King, ο άνθρωπος που έγραψε το Stand, στο οποίο το 99% του παγκόσμιου πληθυσμού εξαλείφεται από ένα βιομηχανικά ενισχυμένο ιό, φρόντισε μέσω twitter να καθησυχάσει τον κόσμο.

«Όχι, ο κορωνοϊός δεν είναι σαν το Stand. Δεν είναι σε καμία περίπτωση τόσο σοβαρός. Είναι κάτι που μπορείς να επιβιώσεις από αυτό. Μείνετε ψύχραιμοι και πάρτε όλα τα προληπτικά μέτρα» έγραψε ο «βασιλιάς» του τρόμου.

Στο Stand που κυκλοφόρησε το 1978, ένας τροποποιημένος ιός της γρίπης που δοκιμάζεται σε μία απομακρυσμένη στρατιωτική βάση, ξεφεύγει από το εργαστήριο και μολύνει το προσωπικό. Ένας στρατιώτης βγαίνει από την καραντίνα και μαζί με τη γυναίκα του και την κόρη του φεύγουν μακριά με το αυτοκίνητο τους, αλλά καταλήγουν νεκροί. Στην πορεία τους μολύνουν πολύ κόσμο και κάπως έτσι ξεκινάει η επιδημία που λυγίζει την ανθρωπότητα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ