Ανακαλύφθηκε νέος τυραννόσαυρος με εντελώς black metal όνομα
News

Ανακαλύφθηκε νέος τυραννόσαυρος με εντελώς black metal όνομα

Ένα νέο είδος δεινοσαύρου που έζησε στις πεδιάδες της Βόρειας Αμερικής πριν από 80 εκατομμύρια χρόνια, ανακαλύφθηκε στον Καναδά, σύμφωνα με μια μελέτη που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Και επειδή εμείς εδώ στο Roxx δεν έχουμε την παραμικρή επαφή με την επιστημονική κοινότητα (αν και θα μπορούσαμε, εδώ το κάνει ο mikieus), πιανόμαστε από τα μικρά πράγματα που μας κάνουν να διασκεδάζουμε.

Το όνομα του σε αυτή την περίπτωση που είναι Θανατοθεριστής και θα μπορούσε κάλλιστα να είναι όνομα black metal συγκροτήματος.

Αντιγράφουμε τα στοιχεία από την Καθημερινή.

Ο Θανατοθεριστής (Thanatotheristes degrootorum κατά την επιστημονική ονομασία του) βρισκόταν στην κορυφή της διατροφικής αλυσίδας και έφτανε σε μήκος τα 8 μέτρα, αναφέρεται στη μελέτη που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση Cretaceous Research.

Το γιγαντιαίο σαρκοβόρο ερπετό, από το οποίο έχουν βρεθεί μόνο μερικά τμήματα του κρανίου του (είχε μέγεθος περίπου 80 εκατοστά), φαίνεται ότι είναι το παλαιότερο μέλος της οικογένειας του Τυραννόσαυρου Ρεξ στη Βόρεια Αμερική.

Τα απολιθώματα που έχουν βρεθεί είναι ηλικίας τουλάχιστον 79 εκατομμυρίων ετών ενώ ο Τ-Ρεξ, το γνωστότερο είδος θηριόποδου δεινόσαυρου, έζησε πριν από περίπου 66 εκατομμύρια χρόνια.

Ο Θανατοθεριστής ξεχωρίζει από τους άλλους συγγενείς του από το μακρύ ρύγχος του και τις πτυχώσεις στην άνω σιαγόνα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ