Άγριο θάψιμο για την ταινία του Σεφερλή στις πρώτες κριτικές
News

Άγριο θάψιμο για την ταινία του Σεφερλή στις πρώτες κριτικές

Η ώρα για την πρεμιέρα της πρώτης ταινίας του Μάρκου Σεφερλή έφτασε και είμαστε εδώ για να καταγράψουμε αντιδράσεις. Το Χαλβάη 5-0 προβάλλεται από σήμερα σε δεκάδες αίθουσες σε ολόκληρη την Ελλάδα αφού αναμένεται να κάνει κόψει πολλά εισιτήρια και λογικά κανένας από όσους έχουν σκοπό να τη δουν δεν θα δώσει βάση στις κριτικές.

Και οι κριτικές όπως ήταν αναμενόμενο μπορούν να περιγραφούν με μία λέξη. Θάψιμο!

Η ταινία εγκαταλείπει κάθε στοιχειώδη λογική, είναι κατώτερη σε περιεχόμενο κι από βιντεοταινία της δεκαετίας του ’80, σαχλή, κακότεχνη, ακραία σεξιστική και γιατί όχι ρατσιστική και δυστυχώς αφόρητα βαρετή είναι μόνο μερικοί απο τους χαρακτηρισμούς που συλλέξαμε από ανθρώπους που την είδαν. Ακολουθούν αποσπάσματα των κριτικών. Α! Και καλή διασκέδαση σε όσους αποφασίσουν να τη δουν!

athinorama.gr
Τα λογοπαίγνια του τίτλου και του ονόματος του ντεντέκτιβ είναι η κορυφή ενός παγόβουνου χείριστων λεκτικών αστείων, τα οποία αποτελούν τον βασικό άξονα του αποτυχημένου κωμικού whodunit. Ο Μπέκρας αναζητά τον δολοφόνο ενός μεγιστάνα του χαλβά, ο οποίος χάνει μυστηριωδώς τη ζωή του,όμως στην πραγματικότητα την περισσότερη ώρα ο Σεφερλής τρακάρει σε έπιπλα και ανθρώπους, ενώ η υπόθεση λύνεται μέσα από συμπτώσεις. Τα διαδοχικά ανερμάτιστα γκαγκ εμπλουτίζονται από αισχρά σεξουαλικά αστεία, πάντα εις βάρος των γυναικείων χαρακτήρων, με την ταινία να εγκαταλείπει κάθε στοιχειώδη λογική κι έτσι να μοιάζει με ατελείωτο τεστ αντοχής.

flix.gr
Δυστυχώς η πρώτη «ταινία» του «φαινόμενου Σεφερλή» είναι ακριβώς όπως την περιμέναμε: σαχλή, κακότεχνη, ακραία σεξιστική και γιατί όχι ρατσιστική και δυστυχώς αφόρητα βαρετή. Κι ακόμη χειρότερα, γεμάτη με περισσότερες σκηνές απ΄όσες ο ανθρώπινος νους μπορεί να αντέξει με τον Μάρκο Σεφερλή να φοράει μόνο τα εσώρουχά του. Ελεος.

ethnos.gr
Καμία επί της ουσίας επίθεση στην πολιτική ορθότητα και το δήθεν δεν διακρίναμε εδώ, πέρα από μια…«πολυποικιλιακή», τηλεοπτικής κοψιάς, ασχημόμορφη σάτιρα. Κατώτερη σε περιεχόμενο κι από βιντεοταινία της δεκαετίας του ’80 αλλά με ειδικά εφέ καθώς ο περιβόητος αστυνόμος Μπέκρας έχει σούπερ γκάτζετ που τα κάνει όλα και συμφέρει.

lifo.gr
Έτσι πέφτει στη λαϊκιστική κωμωδία (και όχι στη λαϊκή, που μια χαρά είδος είναι), νταντεύοντας το περίφημο αυτό ευρύ κοινό πως καλά κάνει και αρέσκεται σε όσα αρέσκεται. Παράλληλα, κάνει και μια προσωπική επίδειξη της περσόνας του με την κινησιογραφία που επιλέγει, την οποία συνοδεύει από άγαρμπα οπτικά εφέ σαν να τα έφτιαξε έφηβος που μόλις απέκτησε υπερ-υπολογιστή, όμως αυτά είναι πταίσματα μπροστά στη σάτιρα που προωθεί και διαιωνίζει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ