Πέθανε ο μεγάλος γιος και επιμελητής των κειμένων του Τόλκιν!
News

Πέθανε ο μεγάλος γιος και επιμελητής των κειμένων του Τόλκιν!

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 95 ετών άφησε ο μεγάλος γιος του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν, Κρίστοφερ. Ήταν ο άνθρωπος που είχε την ευθύνη για το έργο του πατέρα του, ενώ επιμελήθηκε πολλές δουλειές του, με σημαντικότερη παρακατήθηκη την ολοκλήρωση του Silmarillion.

Για σχεδόν 50 χρόνια, ο Κρίστοφερ Τόλκιν δούλεψε για να κρατήσει ζωντανό το έργο του πατέρα του και επιμελήθηκε πάνω 20 εκδόσεις βιβλίων του.

Ήταν ο λογοτεχνικός εκτελεστής του έργου και έκανε πολλά περισσότερα από αυτά που λέει ο τίτλος, αφού η τετρατής δουλειά του τη δεκαετία του ’70, όπου συγκέντρωσε, γραπτά, σημειώσεις και ιδέες του πατέρα του οδήγησαν στην τελική κυκλοφορία του Silmarillion.

Συνέχισε να επιμελείται γραπτά μέχρι τα βαθιά γεράματα αφού την προηγούμενη δεκαετία είδαμε τέσσερα βιβλία του Τόλκιν να κυκλοφορούν, με τελευταίο Την πτώση της Γκόντολιν που κυκλοφόρησε το  2018.

Ο Κρίστοφερ Τόλκιν ήταν από τους ανθρώπους που δεν συμπάθησαν ποτέ τις ταινίες του Πίτερ Τζάκσον για τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, αλλά τα κινηματογραφικά δικαιώματα είχαν δοθεί από τον πατέρα του πριν τον θάνατο του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ