Joker: Ο σκηνοθέτης μεγαλώνει το μυστήριο του φινάλε
News

Joker: Ο σκηνοθέτης μεγαλώνει το μυστήριο του φινάλε

Η ταινία του Joker αποτέλεσε μία τεράστια εμπορική επιτυχία, που κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί ή να προβλέψει από πριν. Μιλάμε για ένα πρότζεκτ που κόστισε περίπου 50 εκατομμύρια δολάρια, δεν είχε καμία σχέση με το super hero είδος και ξεπέρασε το ένα δισεκατομμύριο παγκοσμίως. Και στην Ελλάδα η ταινία έσπασε ταμεία και έγινε η πιο εμπορική της δεκαετίας που ολοκληρώνεται με πάνω από 900.000 εισιτήρια.

Από τη μέρα που έκανε πρεμιέρα στους κινηματογράφους, υπάρχουν πολλές θεωρίες για τα όσα είδαμε και το κατά πόσο πρέπει να εμπιστευόμαστε την αφήγηση του Άρθουρ Φλεκ, μετά τη σκηνή του φινάλε. Συνέβησαν όλα αυτά στην πραγματικότητα ή ήταν δημιούργημα του ταραγμένου μυαλού του;

Στο διάρκειας 22 λεπτών Joker: Vision & Fury που περιλαμβάνεται στο DVD και έχει υλικό από τα γυρίσματα και τα παρασκήνια, ο σκηνοθέτης της ταινίας, Τοντ Φίλιπς, αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, αλλά τονίζει ότι ο Άρθουρ Φλεκ δεν είναι χαρακτήρας που πρέπει να εμπιστευόμαστε και μπορεί να μην είναι καν ο Joker!

«Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προσεγγίσει κάποιος την ταινία. Αυτός που βλέπουμε μπορεί να μην είναι ο Joker. Είναι απλά μία εκδοχή της ιστορίας του. Είναι μία εκδοχή που εξιστορεί ένας τύπος μέσα σε ένα ψυχιατρικό ίδρυμα. Δεν ξέρω αν  είναι ένας αφηγητής που που πρέπει να εμπιστευόμαστε, αν καταλαβαίνετε τι λέω. Αυτός ο Joker είναι απλά μία εκδοχή του Arthur και τη λέει μέσα στο ψυχιατρείο». 

Οι απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα θα έρθουν λογικά στο σίκουελ, που μπορεί να μην έχει ανακοινωθεί ακόμα, αλλά μετά την τεράστια επιτυχία της πρώτης ταινίας, θα πρέπει να θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: