Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Αυτή θα είναι η Γκαλάντριελ στη σειρά!
News

Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Αυτή θα είναι η Γκαλάντριελ στη σειρά!

Λίγες ημέρες μετά την αποχώρηση του Will Poulter από το καστ της σειρά του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, έχουμε μία ευχάριστη είδηση που αφορά έναν αγαπημένο ρόλο από το σύμπαν του Τόλκιν και δεν είναι άλλος από αυτόν της Γκαλάντριελ που στις ταινίες του Πίτερ Τζάκσον υποδύθηκε η Κέιτ Μπλάνσετ.

Όπως αποκαλύπτει λοιπόν το Deadline, στη σειρά του Amazon που ετοιμάζεται για το 2021, η Morfydd Clark θα υποδυθεί την Γκαλάντριελ σε νεαρή ηλικία και αυτή είναι η πρώτη φορά που μαθαίνουμε για ανάληψη συγκεκριμένου ρόλου, αφού όλες οι υπόλοιπες ανακοινώσεις για το καστ δεν έχουν συνδεθεί μέχρι στιγμής με κάποιον χαρακτήρα.

H ηθοποιός από την Ουαλία, πρωταγωνιστεί αυτή την εποχή στο His Dark Materials του HBO, ενώ θα τη δούμε σύντομα στο θρίλερ Saint Maud και στο Dracula που έρχεται στις αρχές Ιανουαρίου στο Netflix.

Η ζωή της Γκαλάντριελ (με πληροφορίες από το mesi-gi.blogspot.com)

Η Γκαλάντριελ γεννήθηκε στο Βάλινορ τα Χρόνια των Δέντρων, πριν καν αρχίσει η Πρώτη Εποχή. Ήταν το τέταρτο παιδί του Φινάρφιν, πρίγκιπα των Νόλντορ, και της Εάργουεν, πριγκίπισσα των Τελέρι. Ο πατέρας της την ονόμασε Artanis που σημαίνει “ευγενής γυναίκα”, και καθώς μεγάλωνε ήταν ασυνήθιστα ψηλή και δυνατή. Ήταν πολύ όμορφη και τα μαλλιά της ήταν το πιο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό της. Λέγεται μεταξύ των Έλνταρ ότι μέσα στα μαλλιά της είχε παγιδευτεί το φως των Δύο Δέντρων του Βάλινορ, και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έχουν ένα μοναδικό και εκθαμβωτικό χρώμα, ένας συνδυασμός από χρυσό και ασημί.

Σύμφωνα με τον μύθο, αυτό ενέπνευσε τον Φέανορ στην δημιουργία των Σίλμαριλς. Παρά το γεγονός ότι καταγόταν από δύο φυλές, αναγνωρίστηκε ως πριγκίπισσα των Νόλντορ, καθότι ο πατέρας της ήταν ο τρίτος γιος του Φίνγουε, Υψηλός Βασιλέας των Νόλντορ. Ήταν η ψηλότερη από τις γυναίκες Ξωτικά, και τουλάχιστον στα νιάτα της, ήταν κάπως περήφανη και επαναστατική φύση. Ήταν ελεύθερο πνεύμα, και κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο Άμαν ονειρευόταν μεγάλες ανεξερεύνητες περιοχές. Στην Τρίτη Εποχή όμως φαίνεται να ενεργεί με σοφία και ευγένεια, ενώ παρουσιάζεται πολύ ήπια και σταθερή.

Τι λέει το Σιλμαρίλλιον

Μεγάλο μέρος της ζωής της Γκαλάντριελ είναι μπερδεμένο, και υπάρχουν πολλές ιστορίες για εκείνη στις Ατέλειωτες Ιστορίες. Σύμφωνα με την παλαιότερη, που χρησιμοποιήθηκε στο δημοσιευμένο Σιλμαρίλλιον, η Γκαλάντριελ συμμετείχε πρόθυμα στην εξέγερση των Νόλντορ και την φυγή τους από το Βάλινορ. Δεν πήρε όρκους, αλλά τα λόγια του Φέανορ σχετικά με τη Μέση-Γη άναψαν στην καρδιά της την επιθυμία, και ήταν πρόθυμη να δει αυτά τα εδάφη και να κυβερνήσει ένα δικό της βασίλειο.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια των ταραχών που ακολούθησαν, διαχωρίστηκε από τον Φέανορ και τους δικούς του, και εκείνη και οι δικοί της δεν έλαβαν μέρος στην Αδελφοκτονία στο Αλκουαλόντε. Φοβισμένος από την Προφητεία του Μάντος, ο πατέρας της, ο Φινάρφιν, εγκατέλειψε την πορεία των Νόλντορ και επέστρεψε στο Βάλινορ. Η Γκαλάντριελ και οι αδερφοί της ακολούθησαν τον Φινγκόλφιν και διέσχισαν το παγωμένο Χελκαράξε στον μακρινό Βορρά.

Το μεγαλύτερο τηλεοπτικό πρότζεκτ όλων των εποχών

Πρόσφατα η Amazon ανακοίνωσε ότι η σειρά ανανεώνεται και για δεύτερη σεζόν, κάτι που τυπικά δεν μας κάνει μεγάλη εντύπωση, αφού η συμφωνία έκανε λόγο τουλάχιστον πέντε σεζόν και πιθανότατα κάποιο spin-off, όμως όπως αναφέρει το Deadline, η πρόωρη ανανέωση βοηθάει στο να μην υπάρχουν μεγάλα κενά ανάμεσα στη σεζόν, αφού η δουλειά θα ξεκινήσει από τώρα.

Είναι μία τακτική που ακολούθησε και ο Πίτερ Τζάκσον με τις ταινίες για τη Μέση Γη και φυσικά βοήθησε στην ομοιογένεια του τελικού αποτελέσματος. Το σενάριο της σειράς γράφουν οι JD Payne και Patrick McKay, ενώ τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο J.A. Bayona.

Το Amazon έχει πάρει τα δικαιώματα του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών από τον Νοέμβριο του 2017, και η σειρά που ετοιμάζει δεν θα έχει καμία σχέση με τα γεγονότα της τριλογίας, αφού θα μας μεταφέρει πολλές χιλιάδες χρόνια πίσω, στην 2η εποχή. To συνολικό κόστος για όλες τις σεζόν αναμένεται να φτάσει τα τρία δισεκατομμύρια δολάρια.

Η 2η εποχή της Μέσης Γης σύμφωνα με τα γραπτά του Τόλκιν

H 2η εποχή είχε διάρκεια 3441 ετών και ολοκληρώθηκε με την ήττα του Σάουρον, από την τελευταία συμμαχία των ανθρώπων με τα ξωτικά, μετά την πτώση του Νούμενορ.

Μπορεί δηλαδή να μας μεταφέρει σε εκείνα τα χρόνια, αλλά δεν μπορούμε να αποκλείσουμε να μας πάει στο ξεκίνημα της δεύτερης εποχής, με την άνθιση του Νούμενορ, την άνοδο του Σάουρον και την πρώτη κόντρα του με τα ξωτικά για τα δαχτυλίδια, αλλά και τη δημιουργία των Ringwraiths.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ