Lovecraft: Ταινία για τον μεγάλο συγγραφέα από τους δημιουργούς του GOT
News

Lovecraft: Ταινία για τον μεγάλο συγγραφέα από τους δημιουργούς του GOT

Μέχρι πριν από μερικούς μήνες κάθε αναφορά σε μελλοντικά σχέδια των David Benioff και D.B. Weiss γινόταν με θετική προδιάθεση αφού η δουλειά τους στο Game of Thrones, άφηνε ελπίδες ότι η εξαιρετική δουλειά τους θα συνεχιστεί. Τα πράγματα άλλαξαν απότομα με την προβολή της τελευταίας σεζόν που αντιμετωπίστηκε με οργή από μεγάλο μέρος των τηλεθεατών και είχε μέτρια έως κακή υποδοχή και από τους κριτικούς.

Η συνέχεια γνωστή. Η Disney έκανε πίσω στη συμφωνία που είχε μαζί τους για να φτιάξουν μία νέα τριλογία του Star Wars, αλλά λίγο πριν είχαν προλάβει να κλείσουν ένα τεράστιο deal με το Netflix για να δημιουργήσουν περιεχόμενο για την πλατφόρμα.

Η νέα είδηση που τους αφορά έρχεται από το Deadline που αναφέρει ότι οι δυο τους θα υπογράψουν μία κινηματογραφική μεταφορά του «Lovecraft», ενός Graphic Novel που ασχολείται με τη ζωή του μεγάλου συγγραφέα και θέτει το εξής ερώτημα: Τι συμβαίνει όταν όλοι εφιάλτες του Lovecraft βγαίνουν αληθινοί;

H ταινία έχει την υποστήριξη της Warner Bros, δεν έχει σχέση με τη συμφωνία με το Netflix, ενώ το σενάριο θα γράψουν οι Phil Hay και Matt Manfredi

Σύνοψη του βιβλίου “Lovecraft”

Το “Νεκρονομικόν”, το βιβλίο των νεκρών ονομάτων. Οι Μεγάλοι Παλαιοί. Ο Κθούλου. Μια πόλη με το όνομα Άρκαμ, που κατοικείται από ακατονόμαστες, φρικιαστικές οντότητες… Από τα εκκεντρικά παιδικά του χρόνια, όταν η μητέρα του επέμενε να τον ντύνει σαν κορίτσι, ως την ενηλικίωσή του και τη μοιραία συνάντησή του με τον Χάρι Χουντίνι, ο Χάουαρντ Φίλιπς Λάβκραφτ βασανιζόταν από αποτρόπαια οράματα.

Οι γονείς του πεθαίνουν σε άσυλο φρενοβλαβών, η σύζυγός του τον εγκαταλείπει και ο Λάβκραφτ περνά σχεδόν όλη τη ζωή του γράφοντας τρομακτικές ιστορίες με την ελπίδα να ξορκίσει τους προσωπικούς του δαίμονες. Κάποιοι τον είπαν τρελό. Κάποιοι άλλοι πίστεψαν πως ήταν ιδιοφυΐα. Ό,τι κι αν ισχύει τελικά, η ζωή του μεγάλου Αμερικανού συγγραφέα είναι μια ατέλειωτη, απελπισμένη προσπάθεια να ξεφύγει από τους ολοζώντανους εφιάλτες του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ