Απίστευτο ρεκόρ για το Black Album των Metallica: Πέρασε τις 550(!) εβδομάδες στο αμερικάνικο chart
News

Απίστευτο ρεκόρ για το Black Album των Metallica: Πέρασε τις 550(!) εβδομάδες στο αμερικάνικο chart

To Black Album των Metallica δεν είναι μόνο το εμπορικότερο metal άλμπουμ όλων των εποχών, αλλά αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες σε όλα τα είδη. Η πέμπτη δουλειά του συγκροτήματος, που κυκλοφόρησε πίσω στο μακρινό -πλέον- 1991, συνεχίζει να πουλάει περίπου 5.000 αντίτυπα την εβδομάδα στην Αμερική και αποτελεί το πιο επιτυχημένο άλμπουμ της εποχής μετρήσεων από το soundscan, με πωλήσεις που φτάνουν πλέον τα 17 εκατομμύρια (μόνο στις Η.Π.Α.).

Και πλέον έχει άλλη μία διάκριση στο ενεργητικό του, αφού σύμφωνα με το Forbes ξεπέρασε τις 550 (μη συνεχόμενες) εβδομάδες στο Billboard 200. Αν αναρωτιέστε πόσα χρόνια είναι αυτά, θα σας πούμε ότι είναι σχεδόν 11!

Είναι το τέταρτο άλμπουμ που καταφέρνει κάτι τέτοιο, με τα άλλα τρία να είναι το The Wall των Pink Floyd, το Legend του Bob Marley και το Greatest Hits των Journey. Και τα τρία άλμπουμ έχουν κυκλοφορήσει πολύ νωρίτερα από αυτό των Metallica, κάτι που κάνει ακόμα μεγαλύτερη την επιτυχία του. Χωρίς ο αριθμός να είναι 100% ακριβής, αφού σε αυτά τα επίπεδα τα νούμερα των πωλήσεων αργούν να ενημερωθούν, το Black Album έχει ξεπεράσει παγκοσμίως τα 31 εκατομμύρια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: