Αριστοτέλης Ρήγας: Ο μουσικοκωμικός της καρδιάς μας!
News

Αριστοτέλης Ρήγας: Ο μουσικοκωμικός της καρδιάς μας!

Πριν από περίπου δύο χρόνια η απίστευτη διασκευή στο «Ace of Spades» με στίχους από τον «Θούριο» , έμπνευση και εκτέλεση του Αριστοτέλη Ρήγα, είχε ως αποτέλεσμα αρκετοί από εμάς να γεμίζουμε την καθημερινότητά μας με την κραυγή «ο Θούριοοος» χωρίς κανένα λόγο και αιτία.

Εδώ και περίπου ένα μήνα μία ακόμη διασκευή που συνδυάζει το «Paranoid» με στίχους από την «Φραγκοσυριανή» κυκλοφορεί ελεύθερη στο διαδίκτυο, ξεπερνώντας ίσως τα επίπεδα έμπνευσης και εκτέλεσης του προκατόχου της.

Ο εμπνευστής λοιπόν αυτών των διασκευών είναι ο Αριστοτέλης Ρήγας, ο οποίος δραστηριοποιείται αρκετά χρόνια στο χώρο του stand-up και της κωμωδίας γενικότερα, βάζοντας στις παραστάσεις του αρκετά μουσικά στοιχεία, αλλά κυρίως λογοπαίγνια. Λογοπαίγνια από αυτά που η λογική σου λέει ότι είναι -αυτό που λέμε κοινώς -κρυάδες, αλλά στην πραγματικότητα γελάς επειδή κατά βάθος ξέρεις πως είναι αρκετά έξυπνα.

Ο Αριστοτέλης Ρήγας έχει ένα βασικό χαρακτηριστικό. Αυτοσαρκάζεται. Το κάνει με τρόπο που διαφέρει από αυτόν που συνήθως χρησιμοποιούν οι κωμικοί.  Ο αυτοσαρκασμός του σε φέρνει στο ίδιο επίπεδο με τον performer με αποτέλεσμα να σου περνάει το αστείο πολύ πιο εύκολα και να σε κάνει να νιώθεις μέρος την παράστασης.

Για εμάς τους λάτρεις της μουσικής, του metal και του rock γενικότερα , οι παραστάσεις του Αριστοτέλη Ρήγα έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον μιας και (όπως θα δείτε και στο βίντεο παραπάνω) η μουσική έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Αξίζει να δείτε λοιπόν τον Αριστοτέλη και από κοντά, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα περάσετε καλά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ