Μήνυση από τη χήρα του Chris Cornell στους Soundgarden για τα ακυκλοφόρητα τραγούδια!
News

Μήνυση από τη χήρα του Chris Cornell στους Soundgarden για τα ακυκλοφόρητα τραγούδια!

Λίγους μήνες πριν από τον θάνατο του Chris Cornell, πίσω στο 2017, είχε γίνει γνωστό ότι η μπάντα δούλευε πάνω σε νέο υλικό που θα αποτελούσε τον διάδοχο του King Animal.

O καιρός περνούσε και δεν είχαμε καμία πληροφορία για αυτά τα τραγούδια μέχρι που πρόσφατα, ο κιθαρίστας της μπάντας Kim Thayil, είχε δηλώσει ότι το συγκρότημα θα μπορούσε να τελειώσει το άλμπουμ, αν αποκτούσε πρόσβαση στα φωνητικά που είχε ηχογραφήσει ο Chris Cornell. Δεν είχε πει πάντως ποιος είναι υπεύθυνος για αυτό το θέμα, από την πλευρά του περιβάλλοντος του Cornell.

Τώρα, η υπόθεση αρχίζει να ξεκαθαρίζει, αφού σύμφωνα με το TMZ, η Vick Cornell, κατέθεσε μηνύσεις με τις οποίες ζητά να της αποδοθούν χιλιάδες ευρώ από έσοδα της μπάντας που δεν έχουν φτάσει στην οικογένεια της, αλλά και να αναγνωριστεί ο Chris Cornell ως αποκλειστικός συνθέτης των επτά ακυκλοφόρητων τραγουδιών.

Στα έγγραφα τονίζει ότι τα τραγούδια αποτελούν προσωπικό έργο του άντρα της, ενώ η μπάντα απορρίπτει τον ισχυρισμό τονίζοντας ότι είχαν δουλέψει όλοι μαζί στη σύνθεση τους.

Όπως φαίνεται το θέμα θα λυθεί στα δικαστήρια αφού δύσκολα θα κάνει πίσω κάποια από τις δύο πλευρές, ενώ η Vicky Cornell, κατηγορεί τον Kim Thayil για εκβιαστική συμπεριφορά με αφορμή τις δηλώσεις που είχε κάνει.

Θυμίζουμε μερικές από τις δηλώσεις του.

«Ήταν demo, αλλά η ποιότητα τους ήταν πολύ καλή γιατί ο Chris και ο Matt είχαν πολύ καλό εξοπλισμό στα σπίτια τους. Προσπαθήσαμε να τελειώσουμε το άλμπουμ πριν από δύο χρόνια, αλλά δεν έχουμε στην κατοχή μας κανένα από τα demo που δούλευε ο Chris. Έχουμε αντίγραφα αλλά χρειαζόμαστε τα πρωτότυπα για να μπορέσουμε να τελειώσουμε το άλμπουμ. Δεν ξέρουμε τι άλλο πρέπει να κάνουμε. Το έχουμε ζητήσει ευγενικά και έχουμε πει ότι θα είναι προς όφελος όλων των ενδιαφερομένων, αλλά υπάρχει μία σύγχυση για το πώς δουλεύει αυτό και είναι λίγο κουραστικό. Και δεν μπορούμε να προχωρήσουμε μέχρι κάποιος στο μέλλον να καταλάβει την αξία του να αφήσεις τους συνεργάτες του Chris να έχουν πρόσβαση στο υλικό». 

Η Vicky Cornell, σύμφωνα πάντα με τα έγγραφα του TMZ, ζητά το υλικό να ολοκληρωθεί από τον παραγωγό με τον οποίο δούλευε ο Chris, στα προσωπικά του άλμπουμ, κάτι που επίσης αρνείται η μπάντα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ