Destruction: «Αν είσαι δισεκατομμυριούχος, όπως οι Metallica, για ποιο λόγο να είσαι θυμωμένος»;
News

Destruction: «Αν είσαι δισεκατομμυριούχος, όπως οι Metallica, για ποιο λόγο να είσαι θυμωμένος»;

Με αφορμή το νέο άλμπουμ των Detruction που κυκλοφόρησε τον Αύγουστο, ο  Schmier μίλησε σε site της Φινλανδίας, για την πορεία της μπάντας αλλά και για τη διαφορά εμπορικότητας ανάμεσα στο αμερικάνικο και το γερμανικό thrash.

«Πρέπει να καταλάβεις ότι οι αμερικανοί είναι καλοί πωλητές. Ξέρουν πως να πλασάρουν τους εαυτούς του και να γράψουν πιασάρικα τραγούδια. Δες τους Metallica, άρχισαν να γράφουν πιασάρικα τραγούδια και έγιναν διάσημοι. Γεμίζουν στάδια μέχρι και σήμερα.

Ήμασταν μικρά παιδιά όταν οι Αμερικανοί ήταν ήδη 2-3 χρόνια μεγαλύτεροι και είχαν γίνει καλύτεροι παίκτες. Το μεγάλο κύμα ήρθε από την Αμερική, οι μεγάλες εταιρείες ήταν εκεί, οι παραγωγές τους ήταν άψογες. Τα πρώτα άλμπουμ των Metallica έχουν εξαιρετικό ήχο και το καταλαβαίνεις μέχρι και σήμερα. Έκαναν πολλά πράγματα σωστά και ήταν μπροστά από την εποχή. Για αυτό έγιναν θρύλοι» ανέφερε αρχικά.

Στη συνέχεια ο Schmier αναφέρθηκε στο τρόπο που γράφει μουσική και τα ερεθίσματα που έχει για τη θεματολογία που επιλέγει.

«Ήμουν ένας θυμωμένος νέο και τώρα είμαι ένας θυμωμένος γέρος. Δεν έχουν αλλάξει και πολλά. Δες τους Metallica για παράδειγμα. Χωρίς να θέλω να εκνευρίσω τους οπαδούς τους, αλλά όταν έχεις γίνει δισεκατομμυριούχος, για ποιο λόγο να είσαι τόσο θυμωμένος;

Μήπως επειδή ο μπάτλερ έκαψε το αυγό σου; Αν είσαι υπερβολικά πλούσιος είναι δύσκολο να διατηρήσεις, το παράσημο του… δρόμου. Γενικά στο metal – με λίγες μόνο εξαιρέσεις- όταν οι μπάντες γίνονται διάσημες συνήθως ο ήχος του γίνεται πιο νερωμένος.  Το heavy metal έχει να κάνει με θυμό και πιο ειδικά το thrash. Όταν είσαι θυμωμένος, μπορείς να γράψεις τέτοια μουσική. Όταν πηγαίνεις για ψώνια με τσάντες Gucci, δεν νομίζω ότι ο θυμός είναι ακόμα εκεί». 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: