Οκτώ αποκαλύψεις για το φινάλε του Game of Thrones μέσα από το dvd του 8ου κύκλου

Roxx |
Οκτώ αποκαλύψεις για το φινάλε του Game of Thrones μέσα από το dvd του 8ου κύκλου - Roxx.gr

Την επόμενη εβδομάδα κυκλοφορεί σε DVD η 8η και τελευταία σεζόν του Game of Thrones, που προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις στο κοινό και για πολλούς χάλασε τη «γεύση» της σειράς.

Ανάμεσα στα πολλά πρόσθετα που περιέχει η κυκλοφορία, υπάρχει σχολιασμός από τους δημιουργούς, Μπένιοφ και Βάις, αλλά και από μέλη του καστ.

Αυτές που ακολουθούν είναι οκτώ αποκαλύψεις για το φινάλε που επέλεξε το EW.

Ο Τζον Σνόου δεν μπήκε στην αίθουσα του θρόνου με στόχο να σκοτώσει την Ντενέρις. Τα τελευταία της λόγια ήταν αυτά που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Ο Κιτ Χάρινγκτον εξηγεί το τι περνάει από το μυαλό του χαρακτήρα του εκείνη τη στιγμή: «Δεν ξέρει ότι θα την προδώσει μέχρι την τελευταία στιγμή. Πιστεύει τελικά ότι η Ντενέρις δεν θα υπολογίσει τίποτα μπροστά στους στόχους της, κάτι που σημαίνει ότι  θα σκοτώσει και τις αδερφές του. Έτσι καταλήγει στο δίλημμα ανάμεσα σε εκείνη και την οικογένεια του». 

Ο Ντρόγκον δεν έφαγε το σώμα της Ντενέρις μετά τον θάνατο της όταν την κουβάλησε μακριά πέρα από τη θάλασσα με προορισμό το Βολάντις. Η Εμίλια Κλαρκ λέει ότι πολλοί θεατές της έχουν πει ότι οι δράκοι τρώνες τους αφέντες τους όταν πεθαίνουν, όμως οι δημιουργοί απορρίπτουν αυτή την θεωρία.

Ο λόγος που ο Ντρόγκον καίει τον θρόνο δεν αναφέρεται ξεκάθαρα. Με μία ατάκα του όμως ο Μπένιοφ δείχνει το σκεπτικό πίσω από αυτή τη σκηνή. «Αν δεν καθίσει η Ντάνι στο θρόνο, δεν θα καθίσει κανένας».

Η ατάκα του Τζέιμι στην Μπριέν, «Δεν σε αγαπάω, κανένας δεν σε αγαπάει», δεν ήταν στο σενάριο και χρησιμοποιήθηκε για να κάνει πιο έντονη τη θλίψη της Μπριέν.

Οι δημιουργοί τονίζουν ξανά ότι είναι απόφαση του George RR Martin η τοποθέτηση του Μπραν στο θρόνο και έτσι σκοπεύει να τελειώσει τα βιβλία. Το γεγονός ότι δεν μπορεί να κάνει παιδιά, παίζει ρόλο, αφού έτσι θα σπάσει ο κύκλος της διαδοχής που δεν έφερε και τίποτα καλό στο Γουέστερος, όπως τονίζει ο Πίτερ Ντίνκλατζ.

Η Γκουέντολιν Κρίστι έκανε μαθήματα καλλιγραφίας για τις ανάγκες της σκηνής όπου γράφει στο βιβλίο της βασιλικής φρουράς. Παρά το γεγονός ότι η σκηνή είναι μικρή η παραγωγή πέρασε τρεις μέρες στα γυρίσματα για να πετύχει το τελικό αποτέλεσμα.

Η Άρυα, όπως αφήνεται να εννοηθεί στο τέλος, όντως φεύγει από το Γουέστερος για να εξερευνήσει άλλες περιοχές.

Η Εμίλια Κλαρκ ρωτάει τους δημιουργούς ποια είναι η αγαπημένη τους σεζόν. Ο Μπένιοφ διαλέγει πάνω από μία, την 4η, την 6η και την 8η, ενώ Ο Βάις επιλέγει την 4η γιατί όπως λέει είχαν βρει τον ρυθμό τους και δεν ανησυχούσαν ακόμα για το φινάλε.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ