Pete Townshend για τα μέλη των Who: «Καλύτερα που πέθαναν, γιατί παίζω καλύτερα χωρίς αυτούς»
News

Pete Townshend για τα μέλη των Who: «Καλύτερα που πέθαναν, γιατί παίζω καλύτερα χωρίς αυτούς»

Βρετανικό, φλεγματικό χιούμορ; Σαρκασμός που δεν μπορείς να καταλάβεις αν δεν είσαι μπροστά; Όπως και να έχει, οι δηλώσεις του Pete Townshend στο Rolling Stone θα συζητηθούν.

Ο 74χρονος κιθαρίστας μίλησε για το νέο άλμπουμ των Who, το πρώτο μετά από 13 χρόνια που κυκλοφορεί στις 6 Δεκεμβρίου και ηχογράφησε μαζί με τον Roger Daltrey χωρίς να βρεθούν καν στον ίδιο χώρο.

Στο μεγάλο αφιέρωμα του περιοδικού ο  Pete Townshend αναφέρεται στο ντράμερ Keith Moon και τον μπασίστα John Entwistle, λέγοντας με λίγα λόγια ότι είναι καλύτερα που έχουν πεθάνει γιατί νιώθει πιο άνετα στη σκηνή και στις ηχογραφήσεις!

«Δεν θα αρέσει στους οπαδούς των Who αυτό που θα πω, αλλά ευτυχώς που έχουν πεθάνει. Ήταν πολύ δύσκολο να παίξεις μαζί τους. Δεν κατάφεραν ποτέ να φτιάξουν δικές τους μπάντες. Νομίζω ότι η μουσική πειθαρχία και η αποτελεσματικότητα μου στο ρυθμικό κομμάτι  κρατούσε το συγκρότημα όρθιο» είπε αρχικά ο Townsend αλλά δεν έμεινε εκεί. Μίλησε και για τον καθένα συγκεκριμένα.

«Το μπάσο του John ακουγόταν σαν μεσσιανικό όργανο. Κάθε νότα, κάθε αρμονική. Όταν πέθανε και έπαιξα τις πρώτες συναυλίες χωρίς αυτόν, με τον Pino Palladino στο μπάσο που δεν έκανε όλα αυτά τα πράγματα σκέφτηκα ότι επιτέλους έχω κανονική δουλειά» είπε για τον John Entwistle που βρέθηκε νεκρός το 2002 σε δωμάτιο του “Hard Rock Hotel” στο Λας Βέγκας. Σύμφωνα με το ιατρικό προσωπικό που τον εξέτασε, ο θάνατος του είχε προέλθει προήλθε από καρδιακή προσβολή μετά από χρήση κοκαΐνης. 

Σε ψηφοφορία του Rolling Stone το 2011 o John Entwistle είχε ανακηρυχθεί κορυφαίος μπασίστας όλων των εποχών.

Πάμε τώρα στον ντράμερ Keith Moon, που θεωρείται επίσης από τους κορυφαίους όλων των εποχών και το παίξιμο του έχει πάρει τα εύσημα από κριτικούς και μουσικούς όλα αυτά τα χρόνια.

«Με τον Keith, η δουλειά μου ήταν να κρατώ τον χρόνο γιατί αυτός δεν το έκανε. Έτσι, όταν πέθανε σκεφτόμουν ότι δεν χρειαζόταν να κρατάω πια τον χρόνο» δήλωσε ο Pete Townshend για τον Moon που έφυγε από τη ζωή το 1978 από υπερβολική δόση φαρμάκου που του είχε χορηγηθεί για να αποφεύγει το αλκοόλ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ