Καλά νέα για τη σειρά του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών στο Amazon
News

Καλά νέα για τη σειρά του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών στο Amazon

Βρισκόμαστε στην εποχή που ο «πόλεμος» του streaming φουντώνει και έχουν ήδη μπει στο παιχνίδι η Disney και η Apple, το HBO Max να ακολουθεί την ερχόμενη Άνοιξη. Υπάρχει όμως ένας παραδοσιακός παίκτης, το Prime Video, που θα ρίξει το μεγάλο του χαρτί του 2021.

Μιλάμε φυσικά για τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, που αυτή την εποχή βρίσκεται στο στάδιο του pre-production με το καστ να συμπληρώνεται σιγά-σιγά και το σενάριο να έχει ήδη γραφτεί.

Η Amazon, λοιπόν ανακοίνωσε από τώρα ότι η σειρά ανανεώνεται και για δεύτερη σεζόν, κάτι που τυπικά δεν μας κάνει μεγάλη εντύπωση, αφού η συμφωνία έκανε λόγο τουλάχιστον πέντε σεζόν και πιθανότατα κάποιο spin-off, όμως όπως αναφέρει το Deadline, η πρόωρη ανανέωση βοηθάει στο να μην υπάρχουν μεγάλα κενά ανάμεσα στη σεζόν, αφού η δουλειά θα ξεκινήσει από τώρα.

Το δημοσίευμα τονίζει επίσης ότι αφού γυριστούν τα δύο πρώτα επεισόδια το 2020 στη Νέα Ζηλανδία, θα υπάρξει ένα μεγάλο διάλειμμα στην παραγωγή και όταν τα γυρίσματα ξεκινήσουν ξανά θα υπάρχει η δυνατότητα να δουλευτεί ταυτόχρονα και η δεύτερη σεζόν αφού μέχρι τότε το σενάριο θα είναι έτοιμο.

Είναι μία τακτική που ακολουθήσε και ο Πίτερ Τζάκσον με τις ταινίες για τη Μέση Γη και φυσικά βοήθησε στην ομοιογένεια του τελικού αποτελέσματος.

Πρόσφατα η σειρά βρήκε έναν ακόμα πρωταγωνιστή στο πρόσωπο του Joseph Mawle, μετά τους Will Poulter και Markella Kavenagh που έχουν ήδη πάρει θέση στο καστ. Ο 45χρονος έγινε γνωστός από τη θητεία του στο Game of Thrones ως ο θείος του Τζον Σνόου, Μπέντζεν Σταρκ, αφού τον είδαμε συνολικά σε έξι επεισόδια με τελευταίο το Beyond the Wall του 2017.

Το σενάριο της σειράς γράφουν οι JD Payne και Patrick McKay, ενώ τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο J.A. Bayona.

Το Amazon έχει πάρει τα δικαιώματα του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών από τον Νοέμβριο του 2017, και η σειρά που ετοιμάζει δεν θα έχει καμία σχέση με τα γεγονότα της τριλογίας, αφού θα μας μεταφέρει πολλές χιλιάδες χρόνια πίσω, στην 2η εποχή.

H 2η εποχή είχε διάρκεια 3441 ετών και ολοκληρώθηκε με την ήττα του Σάουρον, από την τελευταία συμμαχία των ανθρώπων με τα ξωτικά, μετά την πτώση του Νούμενορ. Μπορεί δηλαδή να μας μεταφέρει σε εκείνα τα χρόνια, αλλά δεν μπορούμε να αποκλείσουμε να μας πάει στο ξεκίνημα της δεύτερης εποχής, με την άνθιση του Νούμενορ, την άνοδο του Σάουρον και την πρώτη κόντρα του με τα ξωτικά για τα δαχτυλίδια, αλλά και τη δημιουργία των Ringwaiths.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ