Δύο χρόνια φυλάκιση σε όποιον βρίζει Θεό, Εκκλησία - Θα μπορούμε να ποστάρουμε Behemoth;
News

Δύο χρόνια φυλάκιση σε όποιον βρίζει Θεό, Εκκλησία – Θα μπορούμε να ποστάρουμε Behemoth;

Eπαναφορά της κακόβουλης βλασφημίας των θείων φέρνουν οι τροποποιήσεις στο αρχικό σχέδιο νόμου για τον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Τις αλλαγές ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, κατά τη δεύτερη ανάγνωση του σχεδίου νόμου στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. Στον Ποινικό Κώδικα που είχε υποβληθεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, πριν από τις εκλογές, προβλεπόταν η κατάργηση του συγκεκριμένου άρθρου (198 του ΠΚ).

Όπως ειδικότερα ανακοίνωσε ο κ. Τσιάρας:

– Επανέρχονται η κακόβουλη βλασφημία και η καθύβριση των θρησκευμάτων (άρθρο 198 του ΠΚ). Προβλέπεται φυλάκιση έως 2 έτη για όποιον κακόβουλα καθυβρίζει τον Θεό και όποιος δημόσια και κακόβουλα καθυβρίζει την Oρθόδοξη Eκκλησία ή θρησκεία ανεκτή στην Ελλάδα. «Με αυτόν τον τρόπο θεραπεύουμε τα πάντα και δημιουργούμε τις συνθήκες, ώστε φαινόμενα που αποτέλεσαν κορυφαία σημεία της επικαιρότητας το τελευταίο διάστημα να αντιμετωπίζονται με το συγκεκριμένο τρόπο» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Με όλες αυτές τις ωραίες και πάνω από όλα προοδευτικές ρυθμίσεις, έχουμε μια απορία αν θα μπορούμε να ποστάρουμε στα προφίλ μας κάτι από Behemoth, αλλά θεωρούμε βέβαιο ότι όποιος μοστράρει το Jesus is a Cunt, Cradle of Filth μπλουζάκι του, δύσκολα θα τη βγάλει καθαρή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ